Cultura, pe scurt

334

Articole recomandate

- Criticul de teatru Cristina Modreanu a fost aleasă noul selecționer unic al Festivalului Național de Teatru, funcție deținută din 2005 până în 2007 de Marina Constantinescu.
- Cristian Mungiu, Dan Perjovschi și ansamblul Romanian Piano Trio au fost printre laureații premiilor "Cuvântul". Florin Partene a câștigat premiul pentru debut cu volumul "Reverența", iar Marius Ianuș a câștigat premiul pentru poezie cu "Ștrumfii afară din fabrică". Radu Cosașu a fost premiat la secțiunea proză pentru "Supraviețuiri VI. În jungla unui bloc de gheață". La această categorie a fost nominalizat și Mircea Cărtărescu, pentru "Orbitor-Aripa Dreaptă". Printre premianți s-au mai numărat Adrian Miroiu, la secțiunea "Sociologie și politologie", cu "Fundamentele politicii. Raționalitate și acțiune colectivă", volumul II, și Mihail Neamțu, cu "Gramatica Ortodoxiei. Tradiția după modernitate", la secțiunea istorie. Regizorul ucrainean Andriy Zholdak a fost premiat la categoria teatru.
- Violonistul Ștefan Beșan, elev al Liceului de Muzică "George Enescu" din București, a fost desemnat câștigătorul finalei naționale a Eurovision Young Musicians 2008 și va reprezenta România la concursul internațional de la Viena. Ștefan Beșan s-a născut la Chișinău, studiază vioara de 12 ani și a debutat pe scenă la Tulcea, în mai 1995.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8765 secunde