Cum au ajuns dascălii, din nou victime

95
Cum au ajuns dascălii, din nou victime - probaa81339448423-1389256274.jpg

Articole de la același autor

Deși plata salariilor profesorilor ar fi trebuit să înceapă cu 5 ianuarie, din cauza unui ordin al Ministerul Finanțelor Publice (MFP) aceștia își vor primi remunerația abia săptămâna viitoare.


MFP a emis în luna decembrie 2013 un ordin pentru punerea în aplicare a OU nr. 88/2013 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare. Acest act normativ trebuie transpus în practică începând cu data de 1 ianuarie 2014, ignorându-se atât faptul că Trezoreriile județene nu au o logistică adaptată multiplelor cerințe care derivă din aceste instrucțiuni, cât și volumul enorm de muncă pe care trebuie să-l facă serviciile de secretariat și de contabilitate din unitățile de învățământ pentru întocmirea documentelor care stau la baza plății salariilor.  


"Victimele acestei măsuri prost aplicate sunt, în primul rând, salariații din învățământ care vor primi salariile cu o întârziere de aproximativ o săptămână. Având în vedere că noile cerințe impuse de M.F.P. implică calculul salariilor pe cicluri de învățământ, serviciile de secretariat și de contabilitate din unitățile școlare vor fi excesiv birocratizate pentru că sunt foarte multe cadre didactice care predau la două sau trei cicluri de învățământ (primar, gimnazial și liceal) și salariile acestora și dările aferente către stat trebuie calculate separat", a declarat președintele FSLI, Simion Hancescu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2767 secunde