Cum luptă împotriva violenței Colegiul Economic Mangalia

407
Cum luptă împotriva violenței Colegiul Economic Mangalia - 25noiembrievafiziuaimpotrivaviol-1347309847.jpg

Colegiul Economic Mangalia a fost selectat ca participant în aplicarea activităților din proiectul POSDRU "Managementul situațiilor de criză în unitățile școlare", realizat de Ministerul Educației în colaborare cu Asociația Telefonul Copilului, Fundația "Alumni" a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, Casa Corpului Didactic "Alexandru Gavra" Arad și Warwick Centre for Learning Behaviour (UK), cofinanțat din Fondul Social European.

Potrivit directorului adjunct al Colegiului, Cornelia Tănase, este vorba despre un proiect strategic, început în decembrie 2010 și care se va încheia în decembrie 2013.
Obiectivul general constă în implementarea unui program al Consiliului Europei în domeniul reducerii situațiilor de criză (cu precădere generate de violență) la nivelul unităților școlare din România (VIRIS). Implementarea acestui program se face la nivel național, în 120 de unități școlare, urmând să fie instruiți cel puțin 4.000 de reprezentanți ai personalului din educație. Elementul inovativ este reprezentat de integrarea serviciului Call center - Telefonul Copilului 116.111 în cadrul programului, ca instrument rapid de intervenție, menit să ofere sustenabilitate proiectului, datorită continuării furnizării serviciului și după finalizarea proiectului. Proiectul își propune, totodată, realizarea unui manual de proceduri și a unei metodologii de intervenție în managementul situațiilor de criză la nivelul unității de învățământ. Ulterior, vor fi elaborate și aplicate: curriculum restructurat pentru consiliere și orientare (învățământ preuniversitar, clasele V-XII), curriculum de formare în vederea abilitării grupului țintă în aplicarea procedurilor elaborate/adaptate.
Inițiatorii programului anticipează că în perioada următoare Curriculum de consiliere și orientare va fi adecvat realității școlii românești, programul VIRIS va fi implementat și monitorizat, numărul de specialiști va crește, iar concomitent se vor reduce situațiile de criză nerezolvate, la nivelul unității de învățământ.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7566 secunde