Cum luptă liceenii de la Colegiul de Marină împotriva violenței în școală

236

Articole de la același autor

În scopul prevenirii și combaterii violenței în rândul elevilor, la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța, luna ianuarie a fost decretată "Luna împotriva violenței în școală". În acest sens, se derulează proiectul educațional "Gândesc frumos, vorbesc frumos, mă port frumos!", la inițiativa psiholog școlar Bodiu Hrisa. 
Alături de elevii, cadrele didactice, profesorii diriginți din cadrul școlii, vor fi invitați reprezentanți din partea Agenției Naționale Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și Inspectoratului Județean de Jandarmerie Constanța. 
Proiectul a fost inaugurat de întâlnirea elevilor cu reprezentanții celor două instituții, cu psiholog Carmen Lipan, de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, și Anuța Maior, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmerie Constanța, când au fost prezentate filmulețe, situații cu privire la încadrarea legală și sancțiunile corespunzătoare comportamentului violent. 
Săptămâna aceasta, în cadrul orelor de dirigenție, cu participarea profesorului psiholog, s-au desfășurat activități de informare și clarificare în rândul elevilor a conceptului de violență, dar și realizarea unor pliante și afișe pe holurile școlii, pentru atenționarea elevilor despre riscurile adoptării unui comportament violent, în vederea reducerii acestui fenomen. 
Săptămâna viitoare, la nivelul școlii, va demara un concurs între clase, sub sloganul "Clasa mea, oglinda mea", având ca obiectiv responsabilizarea elevilor. 
În ultima săptămână din această lună, pentru marcarea zilei de 31 ianuarie ca zi de luptă, la nivel mondial, de prevenire și combatere a violenței, se vor organiza activități recreative cu specific non violent: întreceri sportive, concursuri de eseuri, desene, fotografii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Amantul perfect" vine la "Iaki"
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Nu l-au uitat pe Eminescu
Pagina a fost generata in 1.1837 secunde