Cum să-ți omori șeful

800
Cum să-ți omori șeful - a0ea9901690e2679fd46d4d4c472d0c1.jpg
Scriitorul constănțean Bogdan Papacostea, redactorul șef al defunctei reviste "Tomis", se pregătește să iasă pe piața editorială cu o carte care se va numi "Jurnalul de funcționar". Autorul își va publica romanul la editura Dacia XXI, la invitația prof. Ruxandra Cesereanu, care coordonează colecția "Stranioteca".
Început ca un experiment pe blog, romanul este încă în pregătire. Autorul ne-a povestit că a vrut să iasă total din sine însuși, pentru a crea un personaj absolut diferit față de el. "Am vrut să văd dacă se poate face ceva de genul acesta. Și până la urmă s-a dovedit că m-am păcălit, n-ai cum să faci așa ceva. Este vorba de un tip care-și detestă șeful, care fantazează asasinarea lui, care n-are viață socială, stă închis într-o cămăruță, are genunchi la pantaloni, se înroșește când stă de vorbă cu cineva, se bâlbâie, își blestemă în gând părinții pentru că din cauza lui a ajuns funcționar. El a vrut să fie altceva, dar ei l-au îndrumat către o carieră sigură.
Povestea evoluează de la personajul închis în camera lui, care-și vede de muncă, iar în imaginație comite cele mai teribile atrocități. Personajul se dezvoltă și începe să-și urmărească șeful ca să vadă unde stă, poate, cine știe, visul său devine realitate. Apare o colegă care-l interesează, deja viața lui devine mai complexă, mai obo-sitoare. Se gândește la un moment dat să se împrietenească cu șeful lui, poate bruta e capabilă de sentimente umane, deși nu pare. Iar personajul încă se dezvoltă", ne spune Bogdan Papacostea.
Timp de trei ani în echipa revistei "Tomis", scriitorul ne-a mărturisit că îi lipsește activitatea redacțională, dar că acum se dedică sută la sută Librăriei Sophia, al cărei director este.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4818 secunde