Cum se pot face stagii în școli europene

473
Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale lansează o invitație la stagii de practică pedagogică pentru viitoare cadre didactice, cu finanțare europeană.

Acțiunea se adresează absolvenților, studenților (cu cel puțin doi ani absolviți la momentul depunerii candidaturii) și masteranzilor a căror specializare conduce către o carieră didactică și care au absolvit modulul psihopedagogic.

Candidații au posibilitatea să facă practică pedagogică pe o durată cuprinsă între 13 și 45 de săptămâni, într-o școală europeană identificată de Agenția Națională în baza de date a Consiliului Europei.

Candidaților aprobați li se acordă, în funcție de perioada stagiului și țara de destinație, un grant menit să acopere cheltuielile de transport, cazare, masa, precum și o sumă pentru pregătirea lingvistică (în limba țării gazdă), pedagogică și culturală.

Toate informațiile referitoare la această acțiune, termenul limită, condițiile de candidatură și documentele necesare candidaturii, sunt publicate pe site-ul ANPCDEFP la secțiunea Programul Sectorial Comenius - Asistenți Comenius și Școli Gazdă. Termenul limită pentru depunerea candidaturii pentru apelul 2012 este 31 ianuarie 2012. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Un zâmbet pentru bunicii noștri"
Pagina a fost generata in 0.2951 secunde