Cum se vor distra cei mici, în această săptămână

172
Cum se vor distra cei mici, în această săptămână - fatamosului-1332686352.jpg
Mâine, de la ora 10.00, la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța, se va pune în scenă pentru cei mici "Fata babei și fata moșneagului", după Ion Creangă, în regia și scenariul lui Daniel Stanciu. Scenografia este semnată de Delia Cornelia Ioaniu, iar aranjamentele muzicale, de Dan Bălan.
Originalitatea cu care s-a transpus în scenă cunoscuta și îndrăgita poveste a lui Creangă, cu prezența actorului lângă păpușa personaj, dăruiesc spectacolului un plus de interes în vizionarea lui.
Spectatorul este fascinat de povestea în sine și de modul în care este vizibilă mișcarea și interpretarea personajelor păpuși, expresivitatea acestora din urmă fiind predominantă. Reacțiile spectatorilor mari și mai ales mici sunt atât de spontane, încât ideea ca răul este pedepsit întotdeauna devine foarte clară.
Spectacolul, care durează 55 de minute, este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani.

Miercuri, 28 martie, de la ora 11.00, micuții mai au o opțiune de distracție: "Pisica doldora de bani, și nepoții ei orfani", la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța. Piesa este adaptată de Lică Gherghilescu, după S. Marsak, în regia lui L. Gherghilescu, scenografia lui M.C. Ranin, și muzica lui Dumitru Lupu.
O pisică de Angora, văduvă, dar foarte bogată, trăiește în lux într-un castel medieval, fiind păzită de bătrânul și credinciosul motan Vasile, în timp ce nepoții ei orfani, doi pisoi sărmani, trăiesc pe străzi, în frig și fără adăpost. Lăudăroasă și fudulă peste măsură, își invită vecinii la o serată să le arate luxul în care trăiește.
Printre invitați, se numără țapul, capra, cocoșul, găina, precum și vecina purcică. După petrecere, impresionați de cele văzute, aceștia o invită pe pisică să le întoarcă vizita cât mai curând. Urmează o serie de peripeții pe care însă... le veți descoperi văzând spectacolul din care cei mici vor învăța că, dacă ești bun și generos necondiționat, viața te va răsplăti.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3574 secunde