Gerul a reorganizat orarul școlar

Cursuri de 30 de minute sau chiar suspendate

564
Cursuri de 30 de minute sau chiar suspendate - 5f190feb625339292b1a5ff3e8fbd165.jpg
Încă de săptămâna trecută, efectivele din învățământul preșcolar s-au redus la jumătate, unii părinți fiind nevoiți să intre în concediu pentru a-și feri micuții de gerul siberian abătut asupra Constanței.
Din același motiv evident, respectiv gerul năprasnic, ieri, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a înregistrat solicitări din partea a numeroase conduceri de instituții școlare pentru ca durata celor două schimburi să fie redusă. Spre exemplu, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța a solicitat pentru ieri și astăzi ca schimbul I să se desfășoare între orele 8-12,30, iar schimbul II între 12,40-16,40, gimnaziul rămânând între orele 8-14. Grupul Școlar Cumpăna și Școala cu clasele I-VIII Răzoarele au solicitat ca până miercuri, 27 ianuarie, schimbul I să se încheie la 11,40, iar schimbul II să se desfășoare între orele 12-16,25. O altă variantă de orar a adoptat Școala nr. 14, tot pentru trei zile: clasele I-IV: 8 - 10,45, iar clasele V-VIII: 12,20 – 16,45.
O serie de școli de arte și meserii și-au programat orele în 40 de minute, iar pauzele în 5 minute: SAM Peștera, SAM Comana, Grup Școlar Topraisar, SAM Mihai Viteazu, SAM Crucea și structuri și SAM Târgușor, precum și Școala cu clasele I-VIII Fântânele.
Din cauza drumurilor impracticabile, SAM Albești și structurile Cotu-Văii, Arsa, Vârtop, Coroana și grădinițele din localitățile menționate, Școala cu clasele I-VIII Dumbrăveni și Școala cu clasele I-IV Sibioara și-au suspendat cursurile. La fel și Școala cu clasele I-VIII General Scărișoreanu plus structuri, din cauza șoselei înzăpezite între Amzacea și Independența.
"Fiecare unitate școlară are posibilitatea de a-și hotărî orarul, atâta timp cât ne confruntăm cu aceste condiții meteo foarte aspre, cu obligația de a anunța din timp atât părinții, dar și conducerea ISJ", ne-a declarat prof. Elena Buhaiev, inspector școlar general.
În ceea ce privește aprovizionarea cu combustibil, aceeași sursă ne-a asigurat că nu sunt unități școlare din mediul rural care să fi reclamat probleme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 25 Ianuarie 2010
Stire din Cultură-Educație : Adio, Vasile Cojocaru!
Pagina a fost generata in 1.636 secunde