Curtea Brâncovenească organizează conferința „Copilul Rege - sensul vieții noastre”

325
Curtea Brâncovenească organizează conferința „Copilul Rege - sensul vieții noastre” - presa1-1645099448.jpg

Articole de la același autor

Școala şi Grădinița Brâncovenească organizează marţi, 1 martie, ora 17:30, la Curtea Brâncovenească, o conferință, însoțită și de o lansare de carte.

„Copilul Rege - sensul vieții noastre” este titlul conferinței susținute de: lector Corina Pantelimon Bistriceanu; prof.univ.dr. Radu Baltasiu - CSEPE /Academia Română; dr. Ovidiana Bulumac - CSEPE /Academia Română.

Ca o avanpremieră a subiectelor abordate în cadrul conferinței, prof. univ. dr. Radu Baltasiu spune: „Într-o perioadă în care viața însăși este luată la rost, când tot ce ne înconjoară este cântărit și transformat în cifre, viața capătă o dimensiune fals competitivă, se impune o reacție pe măsură de recuperare a vieții ca sens al omului. De la binecuvântare, copilul este azi, pentru prea mulți, un risc asumat. Trăim, iată, vremuri de alarmă, de cernere. Copilul, sensul vieții noastre, ajunge să fie considerat un risc, ceea ce înseamnă că însăși viața devine riscantă. Copilul ne este cu adevărat un rege pentru că reprezintă cea mai pură manifestare a vieții pe pământ, sensul acesteia. 

Fiecare copil este unic, pentru că viața umană este infinită. Fiecare copil este o minune, și singura punte dintre noi care ne face posibilă umanitatea, simbolul întrupat al celei mai puternice legături umane, de aceea ne este rege. Nu lider autoritar al vieților noastre, ci drum al vieții sub cerul credinței, în împărăția lui Hristos. Marele îndreptar pe care copilăria ne obligă să nu-l uităm este cel al răbdării, cea mai puternică fiică a iubirii creștine, cheia conviețuirii sociale. Cum să ieșim din ritmul accelerat al lumii adulților și să intrăm în lumea simplă, colorată, veselă și inocentă a copiilor putem afla pe 1 martie”.

Conferința va fi urmată de lansarea volumului pentru copii „Povești pentru Răducu” - autor Elena Baltasiu.

Evenimentele se vor desfășura la Curtea Brâncovenească, str. Vasile Lupu 43-45 (zona Capitol), Constanța.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4826 secunde