Eveniment editorial

Dan Norea și Ion Ruse lansează două volume de Satiră și Umor

244
Dan Norea și Ion Ruse lansează două volume de Satiră și Umor - dannorearuselansare-1444027836.jpg

Articole de la același autor

Clubul Umoriștilor Constănțeni vă invită să participați joi, 8 octombrie 2015, la Cercul Militar Constanța, începând cu ora 17, la lansarea volumelor: "Facerea lumii", de Dan Norea, și "Ariciul de mare", de Ion Ruse. Despre cele două cărți vor vorbi prof. univ. dr. Olga Duțu și scriitorul Ovidiu Dunăreanu. Moderatorul întâlnirii este Ananie Gagniuc. 


Evenimentul va fi condimentat cu șarjele umoristice ale membrii Clubului.
Dan Norea s-a născut la 28 octombrie 1949, în Constanța. Este inginer, specializat în programarea calculatoarelor. A debutat în 2002, la 53 ani. A abordat mai multe genuri literare - proză scurtă, poezie clasică, haiku, pagini de jurnal - dar cel mai în largul său se simte în genul umoristic.


Anul 2008 a fost un an de cotitură. A devenit membru al Uniunii Epigramiștilor din România și membru fondator al Clubului Umoriștilor Constănțeni "Prăvălia cu umor". A apărut în mai multe publicații din țară și din străinătate, precum și în peste 30 antologii și volume colective. 


A participat la numeroase festivaluri literare și a luat premii la concursuri de epigramă, poezie, proză umoristică, haiku și senryu.
A publicat mai multe volume de epigrame, poezie umoristică și proză. 


Ion Ruse s-a născut pe data 31 martie 1949, în comuna Ion Corvin, din Județul Constanța. Este absolvent al Școlii Militare de Ofițeri Tancuri și Auto "Mihai Viteazul" din Pitești (specialitatea auto și tractoare de artilerie), promoția 1971. A activat în mai multe unități militare aparținând M.Ap.N. și M.A.I.


După pensionare, s-a stabilit în Comuna Săcele din Județul Constanța. 
A pășit în lumea epigramei în 2008, moment în care a devenit și membru fondator al Clubului Umoriștilor Constănțeni. În anul 2012 a fost primit în Uniunea Epigramiștilor din România. A publicat epigrame în reviste, antologii de profil și volume colective. A obținut premii la câteva festivaluri naționale de epigramă.


Stimați iubitori ai Satirei și Umorului, nu ratați evenimentul! Organizatorii vă promit o seară de pomină.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3197 secunde