Daniela Țurcanu Caruțiu, la șefia Direcției Județene pentru Cultură

2247
Daniela Țurcanu Caruțiu, la șefia Direcției Județene pentru Cultură - 630a1e2b96fd0b0216e3a30b53eaa6c7.jpg
Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național (DJCCPCN) va avea un nou director, pe conf. univ. dr. Daniela Țurcanu Caruțiu, șeful Catedrei de Arte Plastice și Decorative din cadrul Universității "Ovidius".
Proiectul managerial, pe care Daniela Caruțiu l-a susținut pe 28 mai, are ca punct de pornire identificarea problemelor la nivelul județului pe cultură, culte și patrimoniu național și expunerea strategiei de dezvoltare județeană și locală. "Dobrogea are o bogăție a patrimoniului foarte diversă și de mare valoare. Patrimoniului istoric, arheologic și numismatic i se adaugă patrimoniul cultelor și al creației artistice moderne și contemporane", a spus Daniela Caruțiu
După analiza ofertei culturale, a urmat identificarea problemelor: "Principalele probleme care amenință integritatea acestor valori sunt construirea fără supraveghere sau cercetare arheologică preventivă, având în vedere că Mangalia și Constanța se suprapun pe vechile cetăți greco-romane, de unde rezultă necesitatea unor cercetări amănunțite".
O altă problemă identificată de viitorul director al DJCCPCN este braconajul arheologic: "Există săpături neautorizate în situri arheologice. De asemenea, se folosesc detectoare de metale pentru braconajul arheologic".
Unul dintre proiectele pe care vrea să le inițieze se axează pe dezvoltarea Zonei Peninsulare: "Trebuie inventariate clădirile de acolo, pentru a vedea ce e de făcut". De asemenea, Daniela Caruțiu e interesată de diversificarea serviciilor culturale, prin păstrarea legăturilor cu colecționarii, prin organizarea de spectacole, cum ar fi Festivalul de Teatru Antic de la Histria, crearea de ateliere pentru artiștii plastici, stabilirea de parteneriate cu instituțiile de cultură din țară, în concluzie dinamizarea activităților culturale: "Proiectul meu managerial este unul ambițios, de aceea sunt interesată de atragerea de fonduri pentru a-l pune în practică".
DJCCPCN îndeplinește funcțiile și competențele Ministerului Culturii și Cultelor în teritoriu, contractul directorului coordonator fiind valabil pe patru ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8057 secunde