De ce ies profesorii constănțeni în stradă

605
2
Sâmbătă, 1 octombrie, la întâlnirea convocată de Sindicatul Liber al Profesorilor din Învățământul Preuniversitar - filiala Constanța, la Casa de cultură a sindicatelor din Constanța, liderul Ioana Purcărea a invitat toate cadrele didactice constănțene ca pe 5 octombrie să se alăture unui miting de protest în fața Prefecturii. "În toată țara vor avea loc asemenea expresii ale nemulțumire cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, dar la Constanța sunt reticentă că vom avea succes. Pe unii nu-i interesează, altora le este teamă să apară pe sticlă și apoi să suporte consecințele, iar alții pur și simplu nu dau doi bani pe asemenea acțiuni".
Ce-i drept, învățământul constănțean și-a pierdut încrederea în valorile sindicale, pe fondul numeroaselor subiecte ce au avut în prim plan afacerile care se fac cu cotizațiile, dar mai ales nereușitele luptelor sindicale, liderii fiind bănuiți de cârdășie politică.

Comentează știrea

Milica
3 octombrie 2011
Ziua Educatiei, o noua toamna "pe vechile dureri"

Ce se intampla in sfera educatiei nu prea mai intereseaza pe nimeni dintre politicienii nostri. Sa aducu in pragul saraciei dascalii de la catedra este ceva obisnuit, intr-o prioada de criza provocata la nivel inalt. Liderii de sindicat gen Iona Purcarea ar trebui sa dispara, dupa toate esecurile unor lupte de fatada, cand ei insisi au cochetat cu puterea, discreditand destinul celui mai numeros segment bugetar (apropae 400.000 de salariati din cei aproape 1.300.000 de bugetari). Uitand ca-n ei este si numar, si putere, profesorii, disperati, nu mia cred in nimic, vaitandu-se pe la toate colturile si umilindu-se rusinos, fara verticalitate. iar politicieni PDL-isti, gen Zanfir Iorgus, vin sa-i mangaie pe crestetele lor ninse, promitandu-le, din patru in patru ani, marea cu sarea. Oana Purcarea sa faca bine sa-si dea demisia de onoare, ogoindu-si sotul inspector, si safaca, astfel, loc unui lider bataios. O mare eroare savarsita de-a lungul celor aproape 22 de ani, este dezinteresul pentru procurarea unui arsenal sindical-fondul de greva, cu care s-ar fi putut strange, prin alocarea a jumatate din cotizatia uinara de 1%, peste un salariu, suficient sa se rezist, in caz de greva impotriva unor guvernari rusinoase. Dar lectia democratiei si a demnitatii nu a fost bne pregatita in cancelariile scolilor din Romania.

profesor
3 octombrie 2011
De fapt...

Profesorii constanteni "nu dau doi bani" pe liderul de sindicat, sotie de inspector care taie si spanzura in ISJ. Si cum ar putea fi altfel? "Pe unii nu-i intereseaza", zice dna Purcarea. Ba da, ii intereseaza, dar nu sa participe la actiuni de fatada, ci la reale actiuni de protest, impotriva a tot ce este mizerabil in invatamantul constantean, inspectorat si sindicat la un loc! Din pacate, in ambele cazuri, impostura, coruptia, incompetenta sunt stapane.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Debutant cu salariul cel mai mic din UE
Pagina a fost generata in 0.3397 secunde