De ce spectacolul "Venețiana"?

490
De ce spectacolul
Cel de-al doilea spectacol al companiei de teatru "Agon" a avut loc duminică seară, la sediul din Piața Ovidiu, de lângă Bellagio.
O inițiativă de apreciat, demarată într-un moment critic pentru cultura constănțeană, când desființările și restructurările reprezintă principalele "montări".
"Venețiana" s-a numit spectacolul pus în scenă de Gavril Borodan, avându-i în distribuție pe Ionuț Buruiană, Arina Cojocaru, Dana Cojan, Ionela Chelmuș, Ana-Maria Ștefan și Ionuț Alexandru.
Încărcat de sugestii commedia dell’arte, spectacolul te plasează într-o epocă pe care cu greu și-o mai poate aminti sau imagina cineva: servitori trimiși în căutarea unei iubiri pentru stăpânii lor, jurăminte de dragoste de un patetism care afundă personajele în neplăcut derizoriu și naivități din aceeași serie. Un text steril, care se izbește din plin de tinerețea actorilor. Ar fi fost interesant ca studenții actori să spună poveștile lumii lor, să-și folosească dorința de a juca pentru ca publicul, de asemenea tânăr, să se poată identifica, într-un fel sau altul, cu spectacolul. S-a pornit, probabil, de la dorința de a înveseli audiența, (ceea ce, în fapt, e un lucru nobil), însă nu poți compensa lipsa de esență printr-o comedie fără mesaj.
Sperăm ca, pe viitor, Teatrul "Agon" să abordeze și spectacole potrivite cu realitățile pe care le experimentează generațiile actuale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5131 secunde