De la Sf. Andrei, la Sf. Nicolae

153

Articole de la același autor

În sala de festivități a Liceului Teoretic "Lucian Blaga" din Constanța a avut loc activitatea-concurs "De la Sf. Andrei, la Sf. Nicolae - Creștinarea spațiului dobrogean", coordonată de prof. Nicoleta Măldăianu și având colaboratori pe prof. Iuliana Voicu și prof. Luciana Tucă.

Echipe de câte cinci elevi de la clasele a V-a și a VI-a au avut probe variate în care au dovedit că au cunoștințe demne de a fi împărtășite: proba scrisă de cunoștințe despre Sf. Apostol Andrei și Sf. Nicolae, ocrotitorul copiilor, proba orală de cunoștințe cu întrebări-fulger, proba de creație (realizarea unei poezii din cinci versuri, pornind de la un cuvânt), proba orală de prezentare a unor tradiții populare de Sf. Andrei și minuni săvârșite de Sf. Nicolae, iar la final, prezentarea proiectelor realizate, în prealabil, de fiecare echipă.

Copiii au fost documentați și în legătură cu minunile Sf. Nicolae, povestind despre minunea sfântului cu un covor, despre minunea izbăvirii de la înec a unui dreptcredincios sau despre izbăvirea unei corăbii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4186 secunde