Astăzi și mâine

"Decebal"-iștii sărbătoresc patru decenii de existență

329
Pentru profesorii și elevii Liceului Teoretic "Decebal" Constanța, anul școlar 2010-2011 marchează un moment important în istoria acestei instituții de învățământ: împlinirea a patru decenii de existență, de-a lungul cărora a traversat mai multe etape.
Liceul teoretic înființat în anul 1970 sub denumirea de Liceul nr. 5 Constanța a fost transformat în anul 1977 în liceu industrial pus sub coordonarea Ministerului Minelor, Petrolului și Geologiei. În anul 1990, ținând cont de preferințele absolvenților de școală generală, dar și de capacitatea colectivului de cadre didactice, instituția a revenit la profilul teoretic, sub denumirea de Liceul Teoretic "Decebal" Constanța. Începând cu anul școlar 2010-2011, liceul a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare. În urma fuziunii cu alte două unități de învățământ (Școala generală "Dimitrie Știubei" și Grădinița "Flipper"), liceul școlarizează peste 1.000 de elevi din toate ciclurile de învățământ preuniversitar: preprimar, primar, gimnazial și liceal. Pentru toți aceștia, dar și pentru miile de foști elevi care i-au trecut pragul de-a lungul timpului, a sosit momentul sărbătoririi a 40 de ani de la înființarea liceului care le-a deschis drumul în viață.
Evenimentul va fi marcat astăzi și mâine printr-o serie de activități care se vor desfășura sub egida Zilelor Liceului. Astfel, astăzi, începând cu ora 11, va avea loc la sediul liceului întâlnirea generațiilor de profesori și elevi care fac parte din marea familie a decebaliștilor.
Cu această ocazie va fi lansat volumul aniversar "Decebal. Lyceum. XL. Repere de valoare", redactat de un colectiv format din foști și actuali profesori ai liceului sub coordonarea prof. Petru Brumă și vor fi înmânate distincții aniversare profesorilor și elevilor care, prin activitatea desfășurată, au onorat numele liceului.
Ziua de vineri, 27 mai, va fi dedicată activităților culturale, educative și sportive care se vor desfășura în incinta liceului începând cu ora 9: concursuri pe discipline, concurs de cultură generală, cerc literar, prezentări multimedia, mese rotunde, expoziție de fotografie, întreceri sportive (șah, volei, tenis de masă).
Cei mai talentați elevi ai liceului vor da măsura talentului lor în Spectacolul aniversar care se va desfășura începând cu ora 16, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 26 Mai 2011
Stire din Cultură-Educație : Vine Bacul, uite șpaga!
Pagina a fost generata in 2.2288 secunde