Descoperire epocală la Marea Neagră?

730
Experții de la Universitatea Oxford au reușit să găsească noi dovezi care susțin posibilitatea ca niște oase, găsite în urmă cu doi ani printre ruinele unei mănăstiri din Bulgaria, să fie ale Sfântului Ioan Botezătorul, scrie Daily Mail, citat de Gandul.info.

Testele cu carbon efectuate de specialiști au arătat că osemintele datează din secolul I î.Hr., aceeași perioadă în care a trăit și Ioan Botezătorul.

Rezultatul testelor a fost o "surpriză" pentru experți, care au subliniat, însă, că datarea nu este suficientă pentru a demonstra că oasele i-ar fi aparținut cu adevărat sfântului. Părerile lor vor apărea curând într-un documentar, care va fi difuzat de National Georgraphic.

Oasele - fragmente de maxilar, de creier și dintr-un braț - au fost găsite de arheologi în urmă cu doi ani, în altarul unei vechi mănăstiri, pe insula bulgărească Sveti Ivan (Sfântul Ioan) de la Marea Neagră.

Motivul pentru care s-a crezut că ele ar fi ale lui Ioan Botezătorul este inscripția de pe o cutie găsită lângă raclă: "Dumnezeule, salvează-l pe robul tău, Thomas. Sfântului Ioan Botezătorul, 24 iunie".

24 iunie este considerată ziua în care s-a născut Ioan Botezătorul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Iunie 2012
Stire din Cultură-Educație : Iurie Darie, în stare gravă
Sâmbătă, 16 Iunie 2012
Stire din Cultură-Educație : În amintirea vremurilor bune
Pagina a fost generata in 1.5862 secunde