În atenția copiilor de peste 10 ani

"Desenează-mi un drept!" și ajungi la Bruxelles

1206
Pe 20 noiembrie 2009 a debutat competiția de postere inițiată de Comisia Europeană pe tema protecției copilului, sub sloganul "Desenează-mi un drept!" și având ca titlu "a 20-a Aniversare a Convenției Națiunilor Unite a Drepturilor Copilului". Adresată
La această competiție participă toate țările membre ale Uniunii Europene, iar tematica invită la educarea copiilor și favorizarea exprimării acestora asupra drepturilor lor, așa cum sunt enunțate în cele două documente: Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene – 2000/C 364/0 (Art. 24) și Convenția Națiunilor Unite privind Drepturile Copilului (Art. 32). România, ca membră cu drepturi depline a U.E, este semnatara celor două documente și garantează respectarea principiilor enunțate în acestea.
Competiția se adresează copiilor/tinerilor din România cu vârste între 10 - 18 ani, participarea acestora realizându-se pe două categorii de vârstă, respectiv între 10 -14 ani, inclusiv și între 15 -18 ani, inclusiv.
Participanții vor forma echipe alcătuite din patru copii, coordonate de un adult și, înainte de realizarea posterului, vor trebui să se înscrie pe pagina oficială www.eurotineri.eu, unde există și toate informațiile legate de concurs. Înscrierile se pot face și prin fax la numărul 021/335.07.59 (nume, prenume coordonator echipă, funcția, adresa, e-mail valid, număr de telefon, numele echipei, numele și prenumele fiecărui copil participant și anul nașterii fiecăruia). Termenul limită de trimitere a lucrărilor este 19 martie 2010. Acestea vor fi trimise prin curier pe adresa: FUNDAȚIA "FAMILIA ȘI OCROTIREA COPILULUI" București, str. Pericle Gheorghiu nr. 15, sector 5, cod poștal 050226.
La nivel național, lucrările vor face obiectul unei prime selecții în cadrul unui juriu național. Câștigătorii primelor trei locuri vor participa la o festivitate națională de premiere.
Posterele câștigătoare ale locului I din fiecare țară vor face obiectul selecției unui juriu european pentru desemnarea câștigătorilor la nivel european. Câștigătorii primelor trei locuri la nivel european vor participa la Festivitatea europeană de premiere de la Bruxelles, prezidată de Jacques Barrot, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar european pentru Justiție, Libertate și Securitate.
Organizatorul acestei competiții în România este reprezentanța Comisiei Europene la București în colaborare cu Fundația "Familia și Ocrotirea Copilului" (F.O.C).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3015 secunde