Dezbatere pe marginea abandonului școlar la vârste mici

729
Dezbatere pe marginea abandonului școlar la vârste mici - 192e289694724c3ecb2e0868855e684f.jpg
Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova a organizat, recent, dezbaterea cu tema "De ce abandonăm școala?", care a avut ca scop diseminarea rezultatelor parțiale obținute în cadrul proiectului "Școala, prietena mea", co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Proiectul se derulează din luna iunie a anului trecut în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al orașului Hârșova și CJRAE Constanța.
În cadrul dezbaterii au fost discutate cauzele ce determină absenteismul și abandonul școlar la vârste școlare mici, dar și posibile soluții pentru diminuarea acestor fenomene. Abordarea acestui subiect s-a realizat atât din perspectivă psiho-pedagogică, cât și din perspectiva părinților și a elevilor din grupul țintă.
La activitate au participat părinți, directorii și consilierii educativi ai școlilor din zonă, reprezentanți ai autorității publice locale și ai agenților economici. Participanților le-au fost prezentate produse ale activității elevilor grupului țintă, dar și materialele educaționale suport realizate de cadrele didactice implicate în implementarea proiectului. De asemenea, au fost subliniate progresele înregistrate până în prezent privitoare la îmbunătățirea abilităților de viață ale elevilor, progrese care, chiar dacă nu sunt spectaculoase, sunt însă suficient de vizibile.
"Atunci când îți faci meseria de dascăl cu sufletul, când îți pasă, este imposibil să nu găsești resursele necesare sprijinirii elevilor aflați în dificultate", a fost concluzia prof. Crina Ostaci, director al Liceului Teoretic "Ioan Cotovu" și manager al proiectului "Școala, prietena mea".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7807 secunde