Dezvăluirile mărilor și oceanelor, la Acvariul din Constanța

516
Acvariul de pe Faleza Cazinoului Constanța constituie, și în această vară, una dintre atracțiile litoralului. Viețuitoarele marine sunt o încân-tare atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.
Încă de la intrare, acvariul induce atmosfera mistică marină, însă pășind parcă ți se deschide marea și îți dezvăluie misterele ei. Acvariul re-prezintă un prilej de relaxare pentru iubitorii mării, o îmbinare a celor două elemente caracteristice litoralului, Marea Neagră și gazdele ei.
Pentru acest sezon, spre "deliciul vizual" al vizitatorilor, conform șef secție dr. Adriana Chiorean, acvariul face colectări marine introducând specii noi și rare în patrimoniul secției, iar "colecția de specii exotice este și ea în completare și diversificare". Reptilele reprezintă și ele un element pentru alcătuirea peisajului acvatic, fapt care generează diver-sitatea speciilor. "Ne păstrăm dreptul la surprize și în ceea ce privește clasa reptilelor, dar și a diversificării colecției de apă dulce", a declarat, pentru "Litoral", dr. Adriana Chiorean.
Acvariul găzduiește exemplare impresio-nante de piranha omnivor (lat. collosoma), care se înfruptă, cu plăcere, cu banane și mere. Un alt exemplar ce completează colecția este voracele piranha și poate fi admirat de către vizitatori din spatele geamului de siguranță.
Acvariul îi așteaptă zilnic pe turiști, între orele 9.00 - 20.00. Pentru vizitarea Acvariului, ca adult, trebuie să scoateți din buzunar 20 de lei, pentru copiii, elevi și studenți 10 lei, iar pentru copii sub cinci ani intrarea este liberă.
Se percepe o taxă de fotografiere, de 10 lei, și o taxă video, de 20 de lei.
Paula SOLOMON


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1898 secunde