Din ce în ce mai mulți părinți din Constanța își dau copiii la cursuri de programare. Află de ce.

1430
Din ce în ce mai mulți părinți din Constanța își dau copiii la cursuri de programare. Află de ce. - codecs-1675756970.png
De ce aleg părinții din Constanța cursuri de programare pentru copiii lor? Participarea la activități extrașcolare este esențială pentru noile generații și se află în legătură directă cu performanțele academice și viitorul copiilor. Prin alegerea activităților adaptate nevoilor educaționale și schimbărilor din piața muncii, părinții din Constanța le oferă copiilor posibilitatea să își exploreze pasiunea pentru tehnologie și să se dezvolte încă de mici în domenii bine remunerate.

De la ce vârstă își dau părinții din Constanța copiii la programare

Copiii sunt atrași de tehnologie și petrec mai mult timp ca oricând în fața ecranelor. Mulți părinți aleg să îi îndrume către utilizarea responsabilă și către zona de creație în locul consumului. Un curs de programare sau robotică le oferă bucurie, îi ajută să folosească timpul la calculator pentru educație, îi ajută să își dezvolte puterea de concentrare, spiritul de echipă și încrederea în sine.

Părinții își înscriu copiii la cursurile de programare și robotică începând cu vârsta de 7 ani.

Își doresc să transforme timpul petrecut la calculator în timp pentru educație. Vor să le arate că pot să creeze singuri jocuri și să își clădească un viitor din pasiune. Își doresc să le ofere șansa să învețe programare încă de mici și să fie pregătiți pentru schimbările pieței muncii.

Majoritatea locurilor de muncă au o componentă digitală, iar soluțiile de inteligență artificială deja preiau o bună parte din sarcinile de zi cu zi ale oamenilor. Este esențial pentru un copil să se familiarizeze cu tehnologia, cu limbajele de programare, indiferent de cariera pe care o va urma.

La cursuri de programare pentru copii în Constanța, în cadrul Code School Clubs, copiii pornesc de la zero, de la prima tastă apăsată și pleacă pregătiți pentru o carieră în tehnologie sau antreprenoriat.

În această perioadă clubul organizează ședințe gratuite de evaluare pentru cei care vor să afle dacă programarea este potrivită pentru copilul lor. Locurile sunt limitate, iar înscrierea se face accesând acest link.

Învățarea unui limbaj de programare contribuie la dezvoltarea gândirii logice, a creativității și ajută copiii să rezolve probleme complexe cu ușurință. Chiar dacă cei care învață programare aleg să profeseze în timp în alte domenii, ei acumulează un bagaj de abilități aplicabile în viața de zi cu zi.

La cursurile de programare Code School Clubs pentru copiii din Constanța, imaginația copiilor este sărbătorită și sunt încurajați să o transforme în realitate.

Fiecare copil ar trebui să aibă șansa să învețe programare

Programarea este o abilitate esențială în lumea în care trăim, căutată de angajatori și bine remunerată.  Poate deschide noi oportunități pentru copii, îi ajută să adopte o gândire logică, să rezolve probleme pas cu pas și să fie ei cei care vin cu soluții palpabile. Învățarea unui limbaj de programare poate lansa copilul în domenii frumoase, precum crearea de aplicații, jocuri, website-uri și soluții de inteligență artificială.

 

 

 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3339 secunde