In Memoriam Jean Tița Bibu

"Din păcate, nu avem soarta pe care o merităm. A tras nădejde că se va întoarce!

1452
5

Articole de la același autor

O veste poate nu neapărat surprinzătoare, ci mai mult dureros de tristă, a cutremurat comunitatea constănțeană în acest week-end, o dată cu trecerea în neființă a celui care a fost violonistul Jean Tița Bibu.


Toată lumea îi cunoștea chinul și îi aprecia opti-mismul și perseverența. Să te lupți cu o tumoare la creier din 2014 încoace și să crezi până în ultima clipă că tu ești cel care va ieși învingător, poate numai un artist visător are puterea să spere.


Avea doar 59 de ani și încă multe clipe frumoase de oferit împreună cu vioara sa.


Nu a fost vreun candidat politic neales sau vreun VIP constănțean, ci simplu nea Jean, pe care mulți l-au îndrăgit pentru că le aducea cu fiecare melodie interpretată un strop de bucurie într-un cotidian nenorocit. Însă dincolo de activitatea sa alături de cvintetul Balada, Jean Tița și-a dedicat aproape patru decenii spectatorilor melomani, fiind parte din orchestra Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". "A fost unul dintre cei mai apreciați instrumentiști ai teatrului, cu mare talent, conștiincios. Un muzician și un coleg foarte bun, care a pus umărul la consacrarea acestei instituții. La aflarea cumplitului diagnostic am fost cutremurați cu toții și i-am simțit lipsa în concediile medicale în care încerca tot posibilul. A trecut prin perioade foarte grele, cu multă suferință, dar și-a dorit tot timpul să vină înapoi. Din păcate, nu avem soarta pe care o merităm și dânsul chiar a fost unul dintre cei mai activi și mai reprezentativi instrumentiști din orchestră. Am fost alături și în turnee, și la mai greu, și la mai bine. Venea să ne vadă din când în când și să fie alături de colegi. 


Îmi pare foarte rău pentru că oameni din generația dânsului nu mai sunt. Nu mai avem aceeași dragoste pentru ceea ce facem, suntem un pic mai indiferenți, mai egoiști, mai superficiali în ceea ce înseamnă suferința celuilalt. Dânsul a prins vremuri frumoase, în care toată lumea se mobiliza și la bine și la greu... Îmi pare enorm de rău să vorbesc despre dânsul la trecut, mai ales că știm cât de mult a tras nădejde că se va întoarce în orchestră. 


Dumnezeu să-l odihnească și să-i dea un loc de liniște și de fericire veșnică", mărturisea Daniela Vlădescu, directorul Teatrului "Oleg Danovski".


Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu violonistului Jean Tița o pot face la Capela Bisericii Sfinții Constantin și Elena. Duminică, în jurul orei 11, va avea loc slujba de înmormântare, după care cortegiul funerar se va îndrepta către Cimitirul Central, unde maestrul își va dormi somnul de veci. 


Comentează știrea

Solon
15 octombrie 2016
Condoleante...

Cum media romaneasca prefer sa duca in atentia publicului doar curve cu aere de vedete ,lautari de interlopi,de unde sa fie timp pentru promovarea valorilor autentice? Gusturile romanilor se pervertesc,se formeaza intentionat dupa calapoadele imbecilitatii si imposturii,ca sa fim nimiciti ca suflet national.

Mos Ion
15 octombrie 2016
Condoleante

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

Relu
15 octombrie 2016
gest frumos sau nesimtire

In primul rand Dumnezeu sa il odihneasca apoi l-as intreba pe acest distins domn care a scris articolul daca l-a cunoscut pe nea Jan sau a scris si el de nea Jan acum ca sa scrie si el ceva la ziar ca in rest scrie de vedetele astea de carton in curul gol si manelisti apoi l-as mai intreba cate articole a scris de nea Jan cand era in viata.............si cu asta nu prea mai am ce spune Dumnezeu sa te odihneasca nea Jan

Relu
16 octombrie 2016
scuze ptr autor

Imi cer scuze fata de dumneavoastra daca este asa cum spune-ti ca ati participat la spectacolele regretatului Jan , Dumnezeu sa il odihneasca.

Marian M.
17 octombrie 2016
Un om deosebit...

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească ! De-acum,muzica lui va încânta doar îngerii...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3465 secunde