"Dineu cu proști" se joacă, astăzi, cu casa închisă

325

Articole de la același autor

Pentru încă o dată, spectacolul "Dineu cu proști", de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru se va juca astăzi, 9 decembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, cu casa închisă. 


Din distribuție fac parte, alături de regizor, Costina Ciuciulică /Teodora Mareș, Alexandru Georgescu, Horațiu Mălăele, Dorin Andone /Tomi Cristin, Medeea Marinescu/ Aylin Cadâr și Alexandru Bindea. Montarea acestei piese care se joacă cu casa închisă încă de la premieră tratează într-o savuroasă cheie comică tema larg răspândită a prostiei. 


Piesa are o mare priză la public datorită unor atuuri incontestabile: umorul caracterelor și al situațiilor speculate, cu rafinament, de o regie inspirată și de o distribuție extraordinară.


Altfel spus, "Dineu cu proști" este o piesă veșnic actuală. În primul rând,  prin calitatea scriiturii, dar și datorită transparenței acțiunii, ușor de adaptat în orice societate. Personajul principal este el însuși un mare naiv, care face parte din familia personajelor etalon ce au fost întruchipate de mari artiști ai tuturor timpurilor. Ceea ce creează deliciul acestei piese este confruntarea între cinismul declarat susținut de suficiența celor care cred că reprezintă miezul societății și oamenii simpli, retrași, inteligenți, dar timizi, potențial creatori, care se trezesc față-n față cu situații limită. În concluzie, putem spune că este vorba de o comedie amară, dar în același timp se poate spune că spectatorii vor pleca acasă cu fruntea descrețită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3374 secunde