Directorul Institutului de virologie din Wuhan: "Este imposibil ca acest virus să provină de la noi"

307
Directorul Institutului de virologie din Wuhan:

Articole recomandate

Directorul laboratorului arătat cu degetul de media americane drept o posibilă sursă a noului coronavirus a dezmințit categoric sâmbătă orice responsabilitate, relatează agerpres.ro.


"Este imposibil ca acest virus să provină de la noi", a declarat într-un interviu pentru canalul de stat CGTN, Yuan Zhiming, directorul Institutului de virologie din Wuhan, oraș epicentru al pandemiei.


Potrivit majorității oamenilor de știință, noul coronavirus a fost probabil transmis la om de la un animal. O piață din orașul Wuhan a fost incriminată, întrucât vindea animale sălbatice vii.


Însă faptul că la câțiva kilometri distanță se află acest institut de virologie alimentează de luni de zile ipoteze privind o scurgere din acest laborator sensibil.


"Știm cu claritate ce tip de cercetări sunt desfășurate la institut și cum sunt gestionate eșantioanele de virus", a adăugat directorul acestui institut care deține un laborator P4, instituție de înaltă securitate în care se află tulpinile unor virusuri dintre cele mai periculoase, precum Ebola.


Prin simpla localizare a institutului din Wuhan, "oamenii nu se pot împiedica să facă asociații", a mai spus el, acuzând media că "încearcă deliberat să-i înșele pe oameni" cu informații "în întregime bazate pe speculații", fără "probe".


Potrivit Washington Post, ambasada SUA la Beijing, după mai multe vizite la institut, a alertat în 2018 autoritățile americane privind măsurile de securitate aparent insuficiente în laboratorul care studia coronavirusuri provenite de la lilieci.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7453 secunde