Distracție pentru copii cu "Max și Moritz"

478
Veselie mare duminică seară în sala Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", la spectacolul de balet "Max și Moritz", pe muzică de Gioacchino Rossini. Mulțime de copii a participat cu sufletul la poznele celor două șturlubatice personaje ale povestirilor lui Wilhelm Busch, intrate în patrimoniul nemțesc al literaturii pentru școlari.
Chiar și balerinii au părut că se distrează, iar pofta lor de dans i-a stârnit pe spectatorii cei mici. Mircea Crăciun și Adrian Mihaiu, distribuiți în rolurile principale, au făcut dovada talentului lor, mai ales primul smulgând aplauze cu elementele acrobatice executate foarte frumos. Poate că prezența tatălui său în sală a fost un stimulent pentru Mircea Crăciun, pe care l-am remarcat pozitiv și în rolul Împăratului șoarecilor, din "Spărgătorul de nuci".
Copiii s-au dezlănțuit în pauză, alergând în lungul și-n latul teatrului, urcându-se chiar pe scenă pentru a încerca senzațiile balerinilor adevărați. La final, au aplaudat cu entuziasm, între-rupți doar de replica lui Max: "Noapte..." și Moritz: "...bună", ambii obosiți după un efort semnificativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5783 secunde