La Teatrul pentru Copii și Tineret

Doar păpușile au supraviețuit restructurării

626
Doar păpușile au supraviețuit restructurării - f97e386698e9a9a85d3c5604c042db95.jpg
Deși trece printr-o situație foarte dificilă, la fel ca și alte instituții de cultură din Constanța, Teatrul pentru Copii și Tineret continuă să aibă săli pline la toate spectacolele, având programată chiar și o premieră, pe care o vom putea urmări cât de curând. Este vorba despre spectacolul "Prințul cireșelor", realizat de Mihai Constantin Ranin.

Instituție publică unică pe plan local în organizarea de spectacole pentru copii, teatrul s-a remarcat, de-a lungul anilor, prin producții de succes semnate de regizori celebri, prin numeroase distincții obținute la festivaluri naționale și internaționale, precum și prin capacitatea de a rezista austerității bugetare cu care instituțiile de cultură constănțene sunt obișnuite.
În ciuda faptului că restructurările au afectat distribuțiile, teatrul rămânând doar cu șase actori și cu alți câțiva plătiți pe colaborare, directorul Lică Gherghilescu s-a mobilizat astfel încât cei mici să nu fie privați de spectacolele cu care teatrul i-a obișnuit și fidelizat.
Mai mult decât atât, în luna decembrie, vor fi reluate spectacolele tradiționale de sărbători, dintre care amintim "Iată, vin colindătorii" sau "Fin și căluțul cel alb". Așa cum ne-a spus directorul teatrului, până la sfârșitul anului, există resursele necesare pentru desfășurarea activității, managerul sperând ca, anul viitor, situația economică să se redreseze.

Lică Gherghilescu, în fața evaluării finale
La sfârșitul acestei luni, urmează să se facă evaluarea finală a performanțelor manageriale ale directorului teatrului, Lică Gherghilescu. Din comisia de evaluare, fac parte Cristian Pepino, regizor, prof. univ. dr. în cadrul UNACT, colaborator al Teatrului pentru Copii și Tineret, Ion Cărmăzan, regizor, scenarist și profesor la Universitatea "Titu Maiorescu", și Marilena Pirpiliu, inspector al Direcției Coordonare Instituții Subordonate din cadrul Consiliului Județean Constanța. În funcție de nota obținută, directorul Teatrului pentru Copii va putea depune un nou proiect de management.
"Voi vedea atunci dacă activitatea mea este apreciată și dacă voi merita să mă ocup în continuare de destinul acestui teatru. Este o perioadă hotărâtoare pentru mine și pentru teatru. Este momentul de bilanț, în care e analizată activitatea colectivului, nu doar a mea. Tot ce-am realizat a fost împreună cu colegii mei. Este speranța mea să lucrez în continuare cu ei într-un nou mandat, chiar dacă nu o să fie ușor. Nici până acum nu ne-a fost ușor. Dar dragostea pentru copii și pentru teatru ne determină să continuăm, cu toate sacrificiile pe care le facem", ne-a spus Lică Gherghilescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 09 Noiembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : FILMMIC – 7 minute din viața de elev
Sâmbătă, 06 Noiembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : S-a stins flacăra lui Adrian Păunescu
Pagina a fost generata in 1.7585 secunde