Doi elevi ai Colegiului de Artă "Regina Maria" au primit burse din partea Clubului "Rotary"

717
Doi elevi ai Colegiului de Artă
La Colegiul Național de Arte "Regina Maria" a avut loc, vineri, un spectacol caritabil organizat de Clubul Rotary Pontus Euxin Constanța, destinat strângerii de fonduri necesare sprijinirii a doi elevi talentați.
În debutul evenimentului, publicul le-a putut admira pe două tinere dansatoare, Maria Teodora Spirescu, balerină a Teatrului de Stat și Cezara Blioju, elevă la Colegiul "Regina Maria", care au susținut momente interesante de dans contemporan, pe muzica Mariei Tănase și a lui René Aubry.
Invitații i-au putut vedea concertând și pe cei doi bursieri ai Rotary, Irina Neacșu, elevă în clasa a X-a, specializată pe vioară și Teodor Dumitru , elev în clasa a V-a, care studiază pianul. Ei vor primi câte 250 lei lunar, pe parcursul acestui an școlar.
În ultima parte a evenimentului a concertat Cvartetul Adagio.
În fiecare an, Clubul "Rotary" Constanța oferă câte două burse elevilor Colegiului de Artă. "În acest fel au fost ajutați și Aurora Zodieru, Sebastian Tegzeșiu și Iulian Neculache, care în clasa a 12-a a avut o problemă familială de-zastruoasă. Președintele de atunci al Rotary s-a atașat de el, și, când a ajuns la facultate, i-a cumpărat și o pianină. Sunt ajutați acești copii care, din cauza situației familiale, pot renunța. Se ține cont în primul rând de performanță și apoi de problemele personale. Românii sunt foarte mândri, și nu ai de unde să știi că la un moment dat într-o familie s-a întâmplat un dezastru. Dar începi să observi, și atunci când ești sigur că au probleme îi ajuți cât poți", ne-a spus prof. Nicoleta Heroiu, directorul Colegiului Național de Arte "Regina Maria".
Teodor Dumitru a câștigat numeroase premii la concursuri și olimpiade, iar Irina Neacșu a obținut, la rândul ei, distincții în cadrul competițiilor la care a participat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4928 secunde