"Doi pe un bilet", la "Măscăriciul"

164

Articole de la același autor

Sâmbătă, 15 februarie, de la ora 19, "Măscăriciul", după A.P. Cehov, în regia lui Horațiu Mălăele, se va juca pe scena Casei de Cultură din Constanța. 


Cei doi actori - regizorul și Niculae Urs - sunt cuceritori și prin măiestria jocului lor țin sala cu respirația tăiată de emoție. Rar la un spectacol se poate simți liniștea tensionată a sălii în care publicul ascultă atent replica, dar și izbucnirea aplauzelor spontane la scenă deschisă, pentru a răsplăti unele secvențe. În orice rol îl întâlnești pe Horațiu Mălăele nu poți decât să-l admiri. De astă dată, însă, el s-a întrecut pe sine. A jonglat cu abilitate accen-tele comice cu cele dramatice, trecând dezinvolt de la râs la tristețea lacrimii și a conceput în complexitate personajul său, actorul Vasili Vasilici Svetlovidov, nefericit după 40 de ani de carieră. Descoperim în acest spectacol și valoarea unui alt interpret, un actor senzațional, Niculae Urs, în rolul sufleorului de o viață a lui Vasili. Relația dintre cei doi este migălos studiată, cu momente teatrale memorabile. Pentru creațiile celor doi, nota zece pare prea mică. Spectacolul are un aspect general filmic, scenele sunt construite din imagini parcă des-prinse din tablouri celebre, prin decorul funcțional, de excepție al Ninei Brumușilă și costumele Adrianei Popa. 




 
Începând de astăzi, conducerea Casei de Cultură a decis să ofere posibilitatea și pensionarilor, elevilor și studenților să vizioneze acest spectacol, 50 de bilete la prețul de 60 lei fiind vândute în varianta "doi pe un bilet".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Comedia "Dublu sau nimic", la Harlequin
Vineri, 31 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Iată ce spectacol a fost amânat
Pagina a fost generata in 2.5666 secunde