Doi universitari, autori ai unui document unicat

441
Doi universitari, autori ai unui document unicat - copertacarte-1355128600.jpg
Recent, a apărut la Editura Muzeului Marinei, în colecția "Document", lucrarea în șase volume "20 Mai 1990 - Despre alegerile din județul Constanța. Duminica Orbului sau Duminica Înfricoșătoarei Judecăți" ai cărei autori sunt conferențiar univ. dr. Marian Zidaru, de la Universitatea "Andrei Șaguna", și Dan iulian Drăgan.


Cartea de față este unică nu numai pentru faptul că prezintă evenimentele de acum două decenii, dar prin studiile introductive ale celor doi autori caută să și explice fenomenele istorice din acea perioadă.

Lucrarea valorifică o serie de documente de arhivă la care judecător Dan Iulian Drăgan, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza", fost judecător, avocat, a avut acces ca urmare a poziției sale în cadrul Biroul electoral de circumscripție. Documentele publicate încearcă să lămurească o serie de întrebări și controverse legate de alegerile de la 20 mai 1990.

Conferențiar univ. dr. Marian Zidaru, de la Universitatea Andrei Șaguna, este licențiat în Științe Economice, promoția 1995, Universitatea Craiova, Istorie, promoția 1997, Universitatea "Ovidius", Constanța, Studii academice postuniversitare în Relații Internaționale și Integrare Europeană, promoția 1998, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București. Doctor în Istorie, distincție Cum Laudae, în anul 2005, Universitatea "Ovidius", Constanța.

Autorii s-au bucurat de sprijinul muzeografului doctorand Andrei Voichițu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 10 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Stilul REGGAETON, interzis în CUBA
Luni, 10 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Titanic orchestra" revine la teatru
Pagina a fost generata in 1.468 secunde