Doliu în cultura română! A murit Mircea Eugen Burada

10210
Doliu în cultura română! A murit Mircea Eugen Burada - doliulumanare1683007484-1696499649.jpg

Articole de la același autor

Mircea Eugen Burada, scriitor și scenarist cunoscut în România și Franța, a murit marți, conform Știrile Pro Tv. El era internat într-un spital privat pentru o intervenție pe cord și nu a supraviețuit, au transmis surse apropiate familiei, scrie stiripesurse.ro


El este cunoscut în special pentru romanele reprezentative „Uragan asupra Europei”, „Roxelana și Soliman”, „Calea ducesei” și „Plângi, plângi balalaika”, scrise împreună cu prietenul său de-o viață Vintilă Corbul.

Mircea Eugen Burada a fost co-scenarist la cunoscutele filme regizate de Sergiu Nicolaescu: „Nea Mărin Miliardar” (cel mai vizionat film românesc din toate timpurile), „Revanșa”, „Un comisar acuză” și „Duelul”.

În semn de apreciere pentru întreaga sa operă literară, scriitorul a fost decorat cu Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria A, în anul 2004.

Personalitate multidisciplinară, Mircea Eugen Burada s-a implicat activ și în activitatea economică/patronală la nivel național și european, fiind numit membru în cadrul Comitetului Economic şi Social European (în perioada 2010 – 2015).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.642 secunde