Două clase, 50 de elevi și premii în valoare de 12.000 de lei, la Școala nr. 29 din Constanța

940
1

Articole de la același autor

Două clase de la Școala nr. 29 "Mihai Viteazul" din Constanța, clasa a III-a A, învățător Felicia Nicolescu, și clasa a

VI-a B, prof. diriginte Mirela Roșioru, au obținut premii în valoare de 12.000 de lei în cadrul concursului "Energy Smart".

Astfel, proiectul clasei a III-a A "Energia viitorului" a obținut premiul al II-lea, într-o încercare de a prezenta sursele de energie ale marilor aglomerări urbane (și nu numai) de peste 50 - 100 de ani. Proiectul colectiv al clasei a VI-a B "Viitorul orașelor - Orașele viitorului" a obținut premiul al III-lea prin realizarea unor machete care au proiectat orașul Constanța în timp.

Elevii au previzionat înlocuirea resur-selor convenționale de energie (cărbuni, gaze naturale, petrol și derivatele acestuia) cu resurse alternative, ecologice (panouri solare, turbine eoliene), care să asigure funcționarea orașelor la standarde optime.

Impactul educațional al micro-proiectelor a fost unul de calitate și a contribuit la: creșterea spiritului de echipă prin cooperarea elevilor în afara spațiului școlar, creșterea coeziunii părinți-elevi prin implicarea părinților în etapele de pregătire ale proiectului: petrecerea unui timp de calitate copil-părinte, identificarea unor resurse alternative, ecologice (panouri solare, turbine eoliene, biogaz, biomasă), care să asigure funcționarea orașelor viitorului la standarde optime, anticiparea înlocuirii sau micșorării ponderii resurselor convenționale de energie (cărbuni, gaze naturale, petrol și derivatele acestuia) în viața orașelor din viitor.

La nivelul Școlii nr. 29 au fost realizate 21 de proiecte în cadrul concursului "Energy Smart" care au participat la o competiție în care au fost înscrise nu mai puțin de 709 de proiecte provenite din 50 de școli participante. Coordonatorul proiectului la nivelul școlii a fost prof. Daniela Badea, directorul unității de învățământ. Organizatorul concursului "Energy Smart" a fost Inspectoratul Școlar Județean Constanța în parteneriat cu Universitatea "Ovidius" Constanța și Power Net Consulting SRL. 

Comentează știrea

ERA DE ASTEPTAT
22 decembrie 2015
SA FIE ASA

Nici nu credeam ca va fi altfel ! Doar la Sc 29 invata copiii d-nului Raducu Popescu Nu el a fost nasul acestui proiect!? A facut in asa fel incat sa " multumeasca " pe toata lumea!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Începe sezonul concursurilor pentru elevi
Pagina a fost generata in 1.2428 secunde