Drumul modei trece prin România. Colecție de design vestimentar prezentată la București

263
Mâine, 7 iunie 2012, la ora 19.00, la Biblioteca Națională a României va avea loc vernisajul expoziției "Drumul modei: dialog peste granițe", cuprinzând colecția realizată de zece tineri creatori de modă armeni și europeni în cadrul proiectului paneuropean omonim. România este prima dintre cele cinci țări europene în care va fi prezentată colecția proiectului. La vernisaj vor fi prezenți designerii Andra Clițan (România) și Aram Nikolyan (Armenia), curatorul Tony Charalambous (Marea Britanie), Arevik Saribekyan, director British Council Armenia, Tania Radu, vicepreședinte al Institutului Cultural Român. Expoziția poate fi vizitată în perioada 7-24 iunie 2012, iar accesul este liber pentru oricine.

Creațiile designerilor, incluzând elemente specifice patrimoniului cultural din Armenia și din țările europene, au fost prezentate pentru prima dată în Armenia (Erevan și alte trei regiuni, în perioada februarie-aprilie 2012), urmând ca până la sfârșitul anului 2012 colecția să fie itinerată în Germania (iulie), Danemarca (august), Marea Britanie (septembrie) și Cehia (octombrie). După itinerare, colecția va fi găzduită permanent de un muzeu de profil din Armenia.

Creatoarea de modă Andra Clițan a fost selectată în urma unui concurs național derulat de Institutul Cultural Român în luna decembrie 2010. Andra Clițan este licențiată în design vestimentar a Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca și deține o diplomă de masterat în design vestimentar la aceeași universitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4544 secunde