Caravana dezbaterii Legii învățământului, la Constanța

Concurs "Ducem mare lipsă de stabilitate în învățământ"

674

Articole de la același autor

...Recunoaște chiar reprezentantul Ministerului Educației, Valentin Popescu, prezent, ieri, la Constanța cu ocazia dezbaterii Legii învățământului. Cu-adevărat, învățământul românesc se situează, de câțiva ani buni, pe nisipuri mișcătoare, ceea ce a dus la o foarte gravă degringoladă în sistem, respectiv mult prea numeroase nemulțumiri. Iar dacă profesorii sunt făcuți varză de tot felul de invenții și inovații ale miniștrilor ce au purtat portofoliul Educației, elevii n-au cum să nu resimtă această zăpăceală generală.
În acest context, proiectul noii legi a învățământului își propune să aducă o oarecare stabilitate. Dar cum, vorba moderatorului, inspectorul general Marian Sârbu, «Rețeta sigură a eșecului este să încerci să-i mulțumești pe toți», dezbaterea publică de ieri, găzduită de Colegiul Național de Artă "Regina Maria", a constituit, înainte de toate, un exercițiu democratic la care fiecare cadru didactic participant a răspuns după pricepere. Majoritatea celor care și-au dat cu părerea vizavi de educația timpurie, prognozată pentru vârsta 0-3 ani, au vorbit ca și cum aceasta ar fi stipulată ca obligatorie. Și-atunci au considerat că se fură pruncilor afectivitatea părintească, "încorporându-i" atât de devreme.
În rest, intervenții la obiect, chiar punctuale, cum a fost cazul fostei inspector general Narciz Amza. Sau cea a lui Alexandru Frățilă, președintele Consiliului județean al elevilor constănțeni, care și-a dorit să știe care sunt șansele elevilor picați în urma susținerii examenului de admitere impus de un anumit liceu, dacă elevii din învățământul particular au dreptul la manuale gratuite și care-i treaba cu alocația în învățământul preuniversitar, întreruptă, mai nou, la vârsta de 18 ani.
Adrian Topor, președintele Consiliului Consultativ al asociațiilor de părinți, și-a exprimat mâhnirea vizavi de neimplicarea sau neinvi-tarea lor ca partener de discuții. "Aceasta în condițiile în care avem nevoie de o lege pe care să n-o mai schimbăm foarte mulți ani de-acum înainte!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6725 secunde