"După dealuri", de Cristian Mungiu, și "Ursul", de Dan Chișu, la Festivalul de Film de la Vukovar

263

Lungmetrajele "După dealuri", de Cristian Mungiu, și "Ursul", de Dan Chișu, au fost selectate în competiția Festivalului Internațional de Film de la Vukovar (Croația), care se desfășoară între 22 și 26 august, scrie Mediafax.ro.
Potrivit informațiilor furnizate de site-ul evenimentului, la festivalul de la Vukovar participă țările din regiunea Dunării - Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Ungaria, Republica Moldova, România, Slovacia, Serbia și Ucraina, dar și țările vecine – Cehia, Bosnia și Herțegovina.
Alături de cele două filme, în competiție mai participă scurtmetrajul "Superman, Spiderman sau Batman", de Tudor Giurgiu și documentarul "Școala noastră", de Mona Nicoară.
"După dealuri" spune povestea a două fete, Alina – interpretată de Cristina Flutur și Voichița, interpretată de Cosmina Stratan, care au crescut împreună la orfelinat și s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România. Alina vrea să plece de acolo pentru a se stabili în Germania și își dorește ca Voichița să vină cu ea. Însă Voichița este atașată profund de viața de la mănăstire. Atunci când Alina îl înfruntă pe preot, tânăra este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol.


Citește mai mult…


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3772 secunde