Ecaterina Andronescu s-a aflat la Colegiul Pedagogic

280

Articole recomandate

La Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" s-a derulat Consfătuirea națională a directorilor liceelor pedagogice, manifestare organizată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Colegiul Pedagogic. 

La activitate au participat 40 de directori de colegii și licee pedagogice din țară, activitatea fiind coordonată de inspectorul școlar general din Ministerul Educației Naționale - prof. dr. Anca-Denisa Petrache și directorul instituției - prof. drd. Anamaria Ciobotaru. Activitatea, organizată pe trei grupuri de lucru, a avut ca finalitate elaborarea a trei documente specifice învățământului pedagogic care au avut în vedere domeniile: practica pedagogică în învățământul pedagogic, managementul liceelor pedagogice și structura olimpiadelor și concursurilor derulate de instituțiile vocaționale.

Joi, 5 septembrie, s-a alăturat lucrărilor consfătuirii și prof. dr. Ecaterina Andronescu - președintele Comisiei de învățământ, tineret si sport - Senatul Romaniei care a răspuns astfel invitației adresate de Asociația Națională a liceelor pedagogice. Care împreună cu prof. dr. Răducu Popescu, inspector general, au participat la discuția privind problemele stringente ale învățământului pedagogic: formarea continuă a învățătorilor și educatorilor prin liceele pedagogice, constituirea liceelor și colegiilor pedagogice în centre de resurse educaționale, introducerea unor discipline specifice învățământului pedagogic în programa examenului de bacalaureat, reglementări privind practica pedagogică a elevilor de la profil vocațional.

"Manifestarea a fost un real succes, în contextul în care toate liceele pedagogice din țară formează la momentul actual învățători-educatori", a declarat prof. drd. Anamaria Ciubotaru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : O premieră 3D  așteptată de cei mici
Pagina a fost generata in 1.2842 secunde