Echipa de robotică de la Telecomunicații, în finala First Tech Challenge

270

Articole de la același autor

Echipa Liceului Tehnologic de Electrotehnică si Telecomunicații din Constanța - TechNoLogic - a reușit să se claseze prima dintre echipele participante la concurs din orașul Constanța la etapa regională a competiției First Tech Challenge.


La finele lunii februarie, pasionații de robotică s-au întâlnit la Iași, în cadrul regionalei First Tech Challenge, ocazie cu care lotul Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța a câștigat patru din cele șase meciuri jucate. La această etapă a competiției s-au confruntat 39 de echipe. După prima fază de jurizare, în clasamentul  general al meciurilor jucate, TechNoLogic a ocupat locul al 15-lea, iar, după meciurile de baraj și jurizarea tuturor aspectelor prevăzute în regulamentul competiției, echipa constănțeană s-a poziționat pe locul 20 din 39. 


Ulterior, în urma punctajului total obținut, TechNoLogic s-a clasat pe locul al doilea în rândul echipelor din județul nostru, calificându-se astfel pentru etapa naționala a FTC, care se va desfășura în perioada 22 - 24 martie, la București.
"First Tech Challenge nu înseamnă doar robotică. Este o competiție complexă, care promovează spiritul de echipă  și care analizează comportamentul participanților atât pe teren cât și în afara acestuia,  punctându-se atât echipamentul și prezentarea echipei, publicitatea și promovarea, amenajarea standului, dar și modul de interacțiune cu celelalte echipe în afara terenului de joc. Echipa TechNoLogic este formată din elevi entuziaști care, din pasiune și dăruire, activează în cadrul cercului de robotică, dedicându-și timpul  liber și vacanțele, învățării, pe lângă cunoștințele tehnice, să comunice și să  formeze o echipă bine structurată, în care fiecare este responsabil și conștient de rolul său", explică directorul Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța, prof. Andra Șandru.


Din Departamentul de construcție a robotului fac parte Mihai Iulian Mocanu, elev în clasa a XII-a, Cristian Tudor Coroi, elev în clasa a XI-a, și George Trufin, elev în clasa a X-a), în Departamentul de programare lucrează Cătălin Ghibîrsină, elev în clasa a XII-a, și Mihai Andrei, elev în clasa a IX-a, iar în Departamentul Social – media activează Iulian Duda, elev în clasa a XII-a, și Bianca Mariana Bartic, elevă în clasa a IX-a. Profesorii coordonatori ai echipei TechNoLogic sunt ing. prof. Carmen Costea, ing. prof. Claudia Dumitrache și maistrul Pompiliu Stan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4513 secunde