Ediție-pilot a Festivalului Seathre

154
Ediție-pilot a Festivalului Seathre - festivalineditiepilot-1471790365.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, în Club Doors, de la ora 20, are loc deschiderea oficială a primei ediții a Festivalului Seathre, un eveniment inițiat de actorul constănțean Tiberiu Roșu. 


Un Festival național de teatru pentru tineri inițiat de Trupa AICI, împreună cu Asociația cultural artistică TEEN 


TALENT, care își propune să aducă laolaltă tinerii care împărtășesc aceeași pasiune - teatrul. 


"În urma primei întâlniri de lucru, se vor amesteca participanții astfel încât vom forma trei trupe noi cu membrii din trupe diferite. Aceste trupe pe perioada festivalului vor lucra alături de actori profesioniști pe o temă propusă de festival. În ultima zi, se va prezenta pe scenă un mini spectacol care reprezintă produsul finit realizat în urma atelierelor de către noile trupe formate în festival", declara Tiberiu Roșu. 


Festivalul Seathre adună laolaltă ateliere de actorie, coregrafie, muzică, improvizație, arta animației și a teatrului de păpuși, jonglerie, teatru sport, Comedia dell arte... și asigură experiențe de neuitat. 


Și cum îi stă bine oricărui festival care se respectă, va avea și invitați de onoare, chiar deosebiți: Maia Morgenstern, Carmen Tănase și Cristian Iacob. Cât despre traineri, aceștia sunt Alexandru Voicu, nominalizat la Premiile Uniter 2016, Alina Petrica, Ioana Manciu, Rareș Andrici, Cristian Popa, Ștefan Lupu, Vlad Benescu și Șerban Niculae. 


Actrițele constănțene Georgiana Mazilescu, Laura Iordan și Arina Cojocaru vor fi traineri-coordonatori ai atelierelor de creație ce se vor desfășura în sălile Colegiului Național de Arte "Regina Maria". 


Cortina se va trage pe 28 august, pe scena Teatrului de Stat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 18 August 2016
Stire din Cultură-Educație : Spectacole din… Carusel
Pagina a fost generata in 0.4983 secunde