Educaţia pentru viaţă! O nouă materie, introdusă în programa şcolară de anul viitor

583
Educaţia pentru viaţă! O nouă materie, introdusă în programa şcolară de anul viitor - educatia-1624442356.jpg

Articole de la același autor

Începând cu anul şcolar 2021 – 2022, elevii din clasele gimnaziale şi liceale vor studia o nouă materie – Educaţia pentru viaţă. Această disciplină va include educaţie juridică, rutieră, sexuală şi pentru alimentaţie sănătoasă.

Disiciplina va fi opţională, iar metodologia stabilită de Ministerul Educaţiei va permite ca părinţii să îşi retragă copiii dacă nu vor să studieze materia respective, folosind aceeaşi practică de la orele de religie. Totuşi, asociaţiile de elevi critică măsura de retragere a elevilor, deoarece consider materia ca fiind extrem de necesară copiilor din ziua de azi. Acestea solicită ca disciplina să fie obligatorie.

“Mi se pare jenant faptul că o materie atât de importantă, care învață elevii noțiuni fundamentale, necesare pentru a își trăi viața într-un mod responsabil și sănătos, este considerată neimportantă, ba chiar un subiect controversat. Materia nu este una împământenită în convingerile personale, ci în faptele științifice și juridice. Astfel, devine imperios ca aceasta să fie tratată ca atare, cum am trata orice altă materie necesară elevilor, precum istoria, matematica, biologia, unde nu este prevăzută opțiunea de retragere de la cursuri”, a declarat Ariana Dudună, președintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7667 secunde