Educaţie şi sănătate pentru copiii din Castelu

677

Articole de la același autor

30 de copii din clasele primare din Castelu au participat, săptămâna trecută, la un curs intensiv de alfabetizare rapidă și la activități de dezvoltare personală prin aventură și joc, organizate de cinci specialiști ai Fundației Noi Orizonturi Lupeni. De asemenea, 80 de copii din comună au beneficiat de consultații din partea Caravanei cu Medici. În paralel, Asociația Pe Stop a organizat două cursuri de igienă menstruală pentru 16 fete și tinere femei.

Acţiunile fac parte din proiectul „Împreună pentru o viață mai bună în Castelu’’, inițiat de Asociația Reality Check. Acestea sunt organizate pornind de la ideea că toți copiii au un potențial extraordinar, dar condițiile grele de trai din comunitățile defavorizate au efecte negative asupra educației lor. „De multe ori, părinții amână înscrierea copiilor în sistemul de învățământ sau îi trimit sporadic la școală din cauza costurilor asociate. Astfel, apare un decalaj educațional din ce în ce mai greu de recuperat dacă nu se intervine cât mai devreme. Un aspect aparte îl reprezintă la Castelu și faptul că, în zona afectată de sărăcie, copiii horahai vorbesc acasă un amestec de turcește cu romani și au dificultăți de adaptare când încep școala”, a explicat Iolanda Burtea, coordonatorul proiectului Reality Check.

Copiii au lucrat cu povești și cărți frumoase, s-au jucat și au auzit multe încurajări, menite a le sădi dorința de a se dezvolta, de a birui citit-scrisul și de-a cunoaște lumea. Toate noțiunile acumulate vor fi reîmprospătate înainte de începerea noului an școlar, într-o a doua sesiune de cursuri, când vor avea șansa să învețe și alte lucruri noi și, bineînțeles, să se distreze.

Săptămâna s-a încheiat la Castelu cu consultații medicale pentru 80 de copii, în cabinetele amenajate temporar în Școala Gimnazială Nr. 1. Caravana medicală a fost un efort comun al echipei Caravana cu Medici, al Asociațiilor Reality Check și OvidiuRo și al Primăriei Comunei Castelu, care a asigurat cazarea medicilor voluntari. De asemenea, 16 fete au participat la cursurile pentru igienă feminină. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.643 secunde