Ei sunt câștigătorii concursului "Sub bolta geniilor"

283
Ei sunt câștigătorii concursului

Articole de la același autor

Recent, în cadrul unui eveniment cultural-educativ organizat cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Uniunea Democrată Turcă din România i-a premiat pe elevii participanți la concursul "Sub bolta geniilor - Mihai Eminescu-Yunus Emre". 


Concursul a fost lansat în școlile din județul Constanța în luna decembrie, iar lucrările intrate în concurs au fost jurizate de o comisie formată din inspectorii școlari: prof. Icbal Anefi, prof. Cristina Maria Ivan, prof. Mihaela Anghelescu, prof. Marilena Mrejeru și prof. Geanina Zaharia. 


La secțiunea colaj, premiul I a fost cucerit de Cadâr Emirhan, elev în clasa a III-a la Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna, premiul al II-lea de Calila Dilara, Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea", iar premiul al III-lea de Ablachim Erim, de la Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea". La secțiunea desen, pe locul I s-a clasat Ametcea Anes Gani, de la Grădinița nr. 58 "Zubeyde Hanim", pe locul II, Adem Aylin Gani de la Grădinița nr. 58 "Zubeyde Hanim", iar pe locul III s-au clasat la egalitate, Ibram Emurla și Anastasia Rotaru, de la Grădinița Colegiului "M.K. Ataturk" din Medgidia. La secțiunea creație literară în limba română, clasele V-VIII, clasamentul a fost următorul: Amet Seyal, Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna, premiul I, Husein Nur, Școala Gimnazială nr. 30 "Nicolae Țițeica", premiul II și Aidea Melisa, Școala Gimnazială nr.11 "C-tin Angelescu", premiul III. La aceeași secțiune, clasele IX-XII, concursul a fost câștigat de Alim Derya de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" care s-a clasat pe locul I, urmată în ordine de Husein Fatima și Beghim Ainur, tot de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". La secțiunea creație literară în limba turcă, premiul I a fost câștigat de Demircan Esra, de la Liceul Teoretic "Traian", premiul II de Merve Uysal de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"și premiul III de Yucetaș Gizem Ayșe, tot de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". 


Juriul a acordat premii și profesorilor de limba turcă pentru traducerea în limbile română sau turcă a unei poezii semnate de Mihai Eminescu sau Yunus Emre. La această secțiune, clasamentul a fost următorul: premiul I, prof. Melek Osman, premiul II prof. Subihan Iomer și premiul III, prof. Memet Sibel. Premiile și diplomele au fost înmânate câștigătorilor de președintele UDTR, ing, Osman Fedbi, în prezența subprefectului Levent Accoium, a consulului general al Republicii Turcia la Constanța, domnul Ali Bozcalýțkan și a inspectorilor școlari, prof. Icbal Anefi și prof. Mihaela Anghelescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.1851 secunde