Ei sunt noii decani de la Universitatea "Ovidius"

9334
73
Ei sunt noii decani de la Universitatea
În zilele de 9 și 10 aprilie, a avut loc concursul pentru selecția decanilor care vor conduce în următorii 4 ani cele 16 facultăți din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța. Inițial, au fost depuse 38 de candidaturi, dintre care 3 nu au luat avizul Consiliilor facultăților, iar un cadru didactic a absentat de la Concursul pentru selecția decanilor.

Conform Metodologiei de selectare și numire a decanilor facultăților din Universitatea "Ovidius" din Constanța, procedura de evaluare a candidaților a cuprins: analiza dosarului de concurs (maximum 60 de puncte) și audierea candidaților de către Comisia de Concurs pe marginea programului managerial propus (maximum 40 de puncte). A fost declarat admis candidatul cu cel mai mare punctaj, cu condiția să fi întrunit minim 70 de puncte.

Comisia a fost condusă de rectorul Universității "Ovidius", prof.univ.dr. Dănuț Tiberius Epure și formată din prorectorul Educație și formare continuă prof.univ.dr.ing Gabriela Stanciu, prof.univ.dr. Marioara Trandafirescu, de la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, prof.univ.dr. Victoria Badea, de la Facultatea de Medicină Dentară, S.L.dr.ing Diana Țenea, de la Facultatea de Construcții, în calitate de secretar. Din comisie au mai făcut parte și trei profesori din afara Universității "Ovidius" din Constanța: prof. Alina Catrinel Ion, de la Politehnica București, prof.univ.dr. Nicolae Istudor, prorector al Academiei de Studii Economice din București, prof.univ.dr. chim. Camelia Drăghici, de la Universitatea "Transilvania" din Brașov. Observatori din partea Universității "Ovidius" din Constanța au fost reprezentanți ai Oficiului Juridic, Departamentului de Resurse Umane și un reprezentant al Ligii Studenților. 


Punctajele obținute de candidați sunt:

Facultatea de Medicină Generală:

Prof.univ.dr. Nicolae Ceamitru - 97 puncte

Conf.univ.dr. Liliana Tuță – 93 puncte

Facultatea de Științe Economice:

Prof.univ.dr. Elena Cerasela Spătariu – 94 puncte

Conf.univ.dr. Cristina Lazăr – 84 puncte

Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică si Tehnologia petrolului:

Conf.univ.dr. Viorica Popescu – 92 puncte

S.L.dr.ing. Ancaelena Eliza Sterpu – 82 puncte

Facultatea de Teologie:

Conf.univ.dr. Bogdan Moise – 90 puncte

Prof.univ.dr. Nechita Runcan – 88 puncte

Facultatea de Inginerie Industrială si Maritimă:

Prof.univ.dr.ing. Ionel Nicolae - 91

Conf.univ.dr.ing. Erol Cârjali – 86 puncte

Facultatea de Litere:

Lect.univ.dr. Mihaela Fulea – 92 puncte

Prof.univ.dr. Lavinia Eugenia Nădrag – 81 puncte

Facultatea de Istorie și Științe Politice:

Lect.univ.dr. Emanuel Plopeanu – 91 puncte

Lect.univ.drd. Cristian Moșnianu – 87 puncte

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației:

Conf.univ.dr. Virgil Frunză – 95 puncte

Lect.univ.dr. Rodica Gabriela Enache – 90 puncte

Facultatea de Construcții:

Prof.univ.dr.ing. Mihai Florea – 93 puncte

Lect.univ.dr.ing. Dragoș Florian Vintilă – 90 puncte

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole:

Conf.univ.dr. Liliana Panaitescu – 93 puncte

Conf.univ.dr. Irina Moise – 91 puncte

Facultatea de Matematică și Informatică:

Conf.univ.dr. Eugen Zaharescu – 95 puncte

Lect.univ.dr. Elena Cristina Flaut – 90 puncte

Lect.univ.dr. Florin Gabriel Iorgulescu – absent

Facultatea de Drept, Științe administrative și Sociologice:

Conf.univ.dr. George Șerban – 94 puncte

Lect.univ.dr. Constantin Anechițoaie – 88 puncte

Prof.univ.dr. Ana Rodica Stăiculescu – 84 puncte

Facultatea de Farmacie:

Prof.univ.dr. Rodica Sîrbu – 96 puncte

Prof.univ.dr. Constanța Sava – 95 puncte

Prof.univ.dr. Mihaela Bratu – 90 puncte

Facultatea de Medicină Dentară:

Conf.univ.dr. Aureliana Caraiane – 92 puncte

S.L. dr. Nicolae Ionescu – 86 puncte

Facultatea de Arte:

Lect.univ.dr. Daniela Hanțiu – 90 uncte

Lect.univ. Mariana Frățilă – 87 puncte

Facultatea de Educație Fizică și Sport:

Prof.univ.dr. George Radu Stănculescu – 92 puncte

Prof.univ.dr. Mirela Damian – 91 puncte



Comentează știrea

73 comentarii. Pagina 1 din 8. Click pe pagina dorită : 1 2 ...8 
Carasanchi Ianis
11 aprilie 2012
mare om, mari caractere

La Istorie a candidat un doctorand?! La Litere a castigat un lector in detrimentul unui profesor universitar? Vom intra in curand in a (a mic), de la avaritie, aberatie, agramatism, aoleu, cArAiAne, fuleA, serbAn, flAut. Felicitari UOC!

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Victor
11 aprilie 2012
Am avut dreptate!

Lista pe care am dat-o era :Ceamitru medicina generala, Spatariu stiinte economice, Popescu fizica, Moise teologie, Nicolae inginerie, Fulea litere, Plopeanu istorie, Frunza psihologie, Florea constructii, Panaitescu stiintele naturii, Flaut matematica, Serban drept, Sava farmacie, Caraiane medicina dentara, Hantiu arte, Stanculescu educatie fizica.Singurele diferente sunt : Zaharescu la matematica (stie sa cotizeze!) si Sarbu la Farmacie. Aferim profesorilor de la Ovidius! A-ti ales un rector care isi bate joc de voi! Asa va trebuie daca il acceptati si nimeni dintre voi nu il contesta pe fata. Acesta este doar inceputul, va fi mult mai rau pentru voi daca nu veti fi capabili sa il contestati pe Epure si sa creati o opozitie viabila. Epure va pierde pentru ca nu poate construi nimic dar odata cu el se va prabusi si universitatea Ovidius. Epure va duce universitatea in divizia D la... fotbal. Indiferent cati bani va plati pentru publicitate in presa Epure va reusi in nu foarte mult timp sa aduca universitatea Ovidius sub nivelul institutului de subingineri dinainte de 1989.

academician de renume mondial
11 aprilie 2012
Asa da!

BRAVO DECANILOR! SI INCALECAI PE-O SA SI SE DUSE DRACULUI LUMEA UNIVERSITARA! UNII AU TERMINAT FACULTATI PRIN SCARI DE BLOC, DAR SI ALEA DESFIINTATE DE VALOROASE CE ERAU, CA N-AU PLATIT INTRETINEREA! VIVAT ACADEMIA!

nea Vasile
11 aprilie 2012
un excelent comentariu de pe siteul Telegrafului

Asa va trebuie! Stati ca boii si priviti olfactiv cum veti fi evaluati si remunerati de lectori de mana a treia, care nu au promovat de tampiti ce sunt, nu ca au fost blocati sau persecutati din invidia profilor sau confilor.Acum inghititi rahatul si ciocul mic! Halal corp universitar, plin de aere si de orgolii, dar cand e vorba sa va pastrati identitatea, lasitatea va doboara. Romanul! Tace si indura, pe munca lui si pe spinarea lui. Rusine sa va fie, universitari de doi lei! Jugul va mananca!Uitati-va in jur si vedeti ce este in alte centre un iversitare si judecati diferenta dintre a fi condusi de autoritati profesionale sau de decani lectori. Mi-e sila de mine si de voi!

Costin
11 aprilie 2012
De acord cu Victor

Bai profilor de la Ovidius faceti ceva, nu fiti prosti, nu stati degeaba ca niste mameluci! Iesiti in presa cate 5-10-20, organizati proteste, trimiteti reclamatii la minister, dati in judecata daca va sunt incalcate drepturile! Altfel, sa stiti de la mine : Epure se va u.. cu bolta in capul vostru, cum scria pe acilea unul din oamenii lui! Luati atitudine 20-30 dintre voi si o sa vedeti : lui Epure ii va fi frica si va da inapoi!

mihai morar
11 aprilie 2012
asa trebuie facut

Pe siteul Directie Nationala Anticoruptie se afla sectiunea "Sesizati-ne". Folositi-o, fratilor, ori de cate ori aveti senzatia ca se da spaga, se cere spaga, se face trafic de influenta sau se primesc foloase necuvenite. Este imposibil sa nu iasa la iveala caracterul mafiot al multora dintre cei prezentati mai sus. Puterea le va lua mintile, banii ii vor face sa greseasca. Si vor juca volei la Dinamo, if u no wot I mean :)

Răspuns la: De acord cu Victor
Adăugat de : Costin, 11 aprilie 2012
Bai profilor de la Ovidius faceti ceva, nu fiti prosti, nu stati degeaba ca niste mameluci! Iesiti in presa cate 5-10-20, organizati proteste...
Iordan
11 aprilie 2012
Profesori de la Ovdius nu fiti lasi!

Au dreptate oamenii! Voi care sunteti profesori la Ovidius si a-ti muncit din greu pentru titlul vostru nu-l lasati pe Epure sa-si bata joc de voi! Luati atitudine, organizati-va in asociatii profesionale sau sindicate, apareti in presa, protestati la minister si autoritati! Maine-poimane Epure o sa ia absolventi cu 3 ani si ii va numi decani sau prodecani daca aia o sa-i dea bani! Cum este posibil ca dintre un profesor si un lector sa fie ales decan lectorul? Nu vedeti ca este sfidare si bataie de "batjocura" pe fata? Protestati la minister, pentru ca numai la proteste reactioneaza autoritatile. Sa nu va fie frica pentru ca daca o sa taceti Epure isi va bate joc mai rau de voi! Contestati-l pe fata pe Epure! Veti vedea ca nu este atat de curajos, dimpotriva!

Marin Mincu
11 aprilie 2012
sa mori tu ca ai avut ce invata de la doamna Fulea?

Ai putea sa dai si alte exemple de cadre didactice care isi faceau meseria cu dedicatie si profesionalism? Si daca tot te-ai apucat, spune si ce dascali erau contrariul doamnei Fulea.

student
11 aprilie 2012
zaharescu

zaharescu a ajuns decan? parca a fost prins cand lua mita!!! acum am inteles ca ia mita cu masca de gaze pe fata...

73 comentarii. Pagina 1 din 8. Click pe pagina dorită : 1 2 ...8 

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 11 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Admiterea la SNSPA nu se modifică
Pagina a fost generata in 1.6362 secunde