Elevă de la Călinescu, premiată cu o excursie în străinătate

386
1
Week-end-ul trecut, la București, s-a desfășurat proba de baraj a Concursului "Cangurul Lingvistic", un proiect educațional care promovează, prin intermediul concursurilor școlare, studiul și utilizarea limbilor moderne: franceză, engleză, germană, spaniolă.
Începând cu anul școlar 2005-2006, Fundația pentru Integrare Europeană Sigma, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, a extins concursul Cangurul Lingvist la nivel internațional.
Anul trecut, au participat la acest proiect elevi din Austria, Belarus, Bulgaria, Cipru, Georgia, Grecia, Italia, Kazakhstan, Lituania, Pakistan, Ungaria, iar alte țări și-au anunțat intenția de a se alătura în concurs. Testele conțin 50 de întrebări cu grade diferite de dificultate, elevii putând să-și creeze propriul test în funcție de cunoștințe. De asemenea, antrenează cunoștințele de limbă, civilizație și cultură generală, punând în valoare perspicacitatea, viteza de reacție, intuiția, creativitatea.
În urma calificării la faza națională, având cel mai mare punctaj la nivelul județului Constanta (228,5) și al 13-lea din țară, eleva Dana Codreanu, din clasa a VI-a la Liceul Teoretic "George Călinescu", a susținut sâmbătă proba de baraj. Cu al cincilea punctaj din țară (221,5), ea a obținut premiul I și o excursie în străinătate.

Comentează știrea

oxxi
27 martie 2012
bravo danutzaaa

dana e in cls a8a am fost cu ea in cls 3 ani. felicitari dana ! de la alexandra

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9478 secunde