Elevi ai Liceului "Carmen Sylva" din Eforie vor reprezenta România în America

270
Elevi ai Liceului

Articole de la același autor

Două echipe de elevi ai clasei a IX-a A de la Liceul Teoretic "Carmen Sylva" din Eforie, coordonate de prof. Florin Șerbu, vor reprezenta România, în perioada 5-10 mai, la George R. Brown Convention Center din Houston, Texas, SUA, unde va avea loc olimpiada de proiecte I-SWEEEP (International Sustainable World Energy Engineering Environment Project Olympiad).

Una dintre echipe s-a calificat cu proiectul "Utilizarea dronelor în pre-venirea incendiilor de vegetație", ce constă în conceperea unui hexacopter dotat cu senzori, care înregistrează date referitoare la temperatura, umiditatea aerului, detectând prezența fumului și a flăcărilor. Datele sunt transmise la sol și stocate pe un calculator, iar pe baza lor se pot preveni și localiza incendiile de vegetație.

Celălalt proiect, intitulat "Studiul calității aerului în sălile de clasă", are în vedere studierea și îmbunătățirea calității mediului în sălile de clasă, prin monitorizarea temperaturii, a umidității relative, a intensității radiației luminoase, a concentrației dioxidului de carbon și a unor gaze toxice, precum monoxidul de carbon ori compușii organici volatili. Faza finală a proiectului vizează ameliorarea calității aerului din sălile de clasă, proces realizat cu ajutorul plantelor.

Proiectele concepute de cele două echipe de elevi de la Liceul Teoretic "Carmen Sylva" Eforie se înscriu în categoria celor care promovează dezvoltarea durabilă, pornind de la obiectivul protejării mediului înconjurător prin folosirea tehnologiilor energetice curate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2928 secunde