Elevi din Pecineaga, aduși cu arcanul la patinoar

1059
Elevi din Pecineaga, aduși cu arcanul la patinoar - a4daa5e1560dfd8a5c57a60a4690ea16.jpg
Săptămâna trecută, sute de elevi ai unor școli din județul Constanța au fost luați "pe sus" din fața instituțiilor și aduși "să se bucure" de o zi la patinoar în cadrul proiectului inițiat de Consiliul Județean "Învățăm să patinăm". Fără să anunțe pe nimeni, fără ca măcar directorii de școli să afle, copiii au fost îmbarcați în autocare și aduși la Constanța, la patinoarul "Arenele Tomis".
Istoria s-a repetat și ieri, dar se pare după un alt scenariu, conform declarației prof. Loredana Stoian. Desemnată să-i țină locul directorului Școlii cu clase I-VIII Pecineaga, Gheorghe Dumitru, prof. Stoian afirmă că ar fi reușit să-l înduplece pe primarul Niculae Stan să amâne acțiunea pentru week-end, dar acesta a sunat, totuși, la Consiliul Județean Constanța, care nu a renunțat și a dispus aducerea copiilor la patinoar. "Nu am fost de acord să plece niciun cadru didactic, moment în care primarul a replicat că pe răspunderea lui se va petrece totul și a dispus ca două persoane din Primărie să însoțească cei circa 70 de elevi care au plecat. Mâine (astăzi, 26 noiembrie – n.r.), după ce vom număra absențele, vom putea spune cu certitudine câți au lipsit", a adăugat prof. Loredana Stoian.
În legătură cu faptul că acești copii au fost luați din timpul orelor de curs și duși la Palatul Copiilor, la patinoar, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a emis o notă în care menționează faptul că "ISJ Constanța nu a fost informat în legătură cu acest eveniment și niciun profesor nu a însoțit elevii, fapt ce contravine legislației școlare în vigoare".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8199 secunde