Elevii Colegiului "Carol I" vor să ofere un exemplu de civism

319

Articole de la același autor

Elevii clasei a IX-a G de la Colegiului Comer-cial "Carol I" Constanța împreună cu diriginta lor, prof. Ioana Cio-banu, au participat la "Ziua Verde Constanța", acțiune de ecologizare și educație non-formală pe malul lacului Tăbăcărie, care face parte din campania "Curățăm Constanța noastră". 


Bine organizați și înarmați cu saci de gunoi și mănuși de unică folosință, elevii s-au implicat în mod direct în acțiunea de igienizare, demon-strând că sunt un exemplu de civism pentru ceilalți. 


La final, au organizat un joc pe tema colectării selective a deșeurilor, primind drept premiu un joc interactiv de grup.


Elevul Nicolae Alexandru Lita afirma că nu este singura acțiune la care și-au dat concursul: "Clasa noastră, împreună cu doamna dirigintă, a participat și în proiectul «Democrație participativă - Proiectul Cetățeanul», prilej cu care am identificat și analizat problema «Poluarea lacului și parcului Tabăcărie». Pentru rezolvarea ei încercăm să propunem o soluție și să elaborăm un plan de acțiune, care presupune implicarea anumitor reprezentanți ai comunității, ai autorităților și instituțiilor locale, precum și ai societății civile și, după cum se vede, primii pași i-am și făcut în această zi", a mai adăugat același elev. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3532 secunde