Elevii Colegiului Tehnic "Pontica", din nou în Portugalia

492

Articole de la același autor

Colegiul Tehnic ,,Pontica" din Constanța face parte din proiectul Erasmus+, care vizează pregătirea practică a elevilor, în scopul obținerii eurocompe- tențelor profesionale în domeniul agriculturii. În acest demers european, sunt implicate și alte patru licee de profil din țară, respectiv Colegiul Agricol "Sandu Aldea" din Călărași (care este și coordonatorul proiectului), Colegiul Agricol "Viaceslav Harnaj" din București, Liceul Tehnologic Agricol din Smeeni, județul Buzău, și Liceul Tehnologic "Vasile Frunză" din Râmnicu Sărat.


Proiectul este sprijinit de Consorțiului Regional Sud - Est RO - AGROVET și se derulează timp de doi ani, începând cu 2015. În acest sens, 120 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a de la școlile partenere, cu specializarea tehnician veterinar, efectuează stagii de pregătire practică cu durata de trei săptămâni în Montijo, Portugalia.


"În cel de-al doilea pilon al proiectului s-au înscris alți șapte elevi, ai clasei a XI -a B de această dată, din cadrul Colegiului Tehnic «Pontica» din Con-stanța, care s-au întors de curând în țară, după parcurgerea unui program intens de pregătire profesională. Continuând experiența colegilor mai mari, viitorii veterinari și-au consolidat cunoștințele în domeniu prin participarea la activități desfășurate în cadrul fermelor de producție, activități ce vizează diagnoza și tratamentul animalelor, inseminarea artificială și alte proceduri complexe specifice me-seriei", precizează Carmen Broască, profesor în cadrul Colegiului "Pontica".


Totodată, stagiul de practică din Portugalia a oferit elevilor ocazia de a petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut, prin vizitarea unor obiective turistice interesante, ajungând chiar până în cel mai vestic punct al continentului european, Cabo da Roca.
Mai mult decât atât, la finalizarea proiectului, toți elevii beneficiari vor fi recompensați financiar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8959 secunde