În anul școlar 2011-2012

Elevii constănțeni au chiulit milioane de ore!

342
1
Elevii constănțeni au chiulit milioane de ore! - eleviinsaladeclasa-1352146595.jpg
În statisticile Inspectoratului Școlar Județean Constanța s-a evidențiat, pentru anul școlar 2011-2012, un impresionant număr de absențe: 3.200.000. 

Dacă facem o împărțire empirică, la o populație școlară de 90.000 de elevi cât numără la ora actuală județul Constanța, lăsând la o parte cei 20.000 de preșcolari, ar reieși cam 35 de ore per… capita. Aproape două săptămâni de chiul!

Interesant este că din totalul acestor 3.200.000 de absențe, aproape jumătate, respectiv 1.300.000, sunt motivate.

O medie care se încadrează în cea de la nivel național, potrivit reprezentanților Ministerului Educației, întrucât dintre cele 47.291.789 absențe care au fost înregistrate de elevii din învățământul preuniversitar în anul școlar anterior, mai mult de 80% au fost motivate.

Cele mai multe absențe s-au înregistrat în luna noiembrie 2011 - 448.000 absențe și în luna martie 2012 - 505.000 absențe.

Pedepse care nu mai impresionează

Prin noul regulament școlar, preavizul de exmatriculare se întocmește de diriginte și director pentru elevii care absentează nejustificat 20 de ore la diferite discipline sau 15% din totalul orelor de la o singură disciplină, cumulate pe un an școlar. Acesta se înmânează părintelui sau elevului, dacă a împlinit 18 ani, sub semnătură, și se aplică elevilor din învățământul liceal, postliceal și profesional. Exmatricularea este însoțită de scăderea notei la purtare sub 6. Pentru toți elevii, la fiecare 10 absențe nejustificate pe semestru din totalul orelor de studiu sau la 10% absențe nejustificate din numărul de ore pe semestru la o disciplină, va fi scăzută nota la purtare cu câte un punct.

Printre instituțiile liceale cu un număr mai mare de exmatriculări se numărau în anii anteriori instituții precum Grupul Școlar "C.A. Rosetti" Constanța, Grupul Școlar "Lazăr Edeleanu" Năvodari, Grupul Școlar "Ion Bănescu" Mangalia, Grupul Școlar Energetic Constanța, Grupul Școlar "Dimitrie Leonida" Constanța, Grupul Școlar Telecomunicații Constanța.

Cu toate că nu se află printre "fruntași" pe ramură, poate și pentru că justificările de ordin sportiv sunt mai ușor de acceptat, prof. Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", afirma pe bună dreptate la întâlnirea cu ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, că trebuie înăsprite măsurile care se aplică în cadrul parteneriatului tripartit școală-elev-părinte, cu trimitere evidentă la răspunderea părinților. Sunt nenumărate cazurile de elevi care chiulesc de la ore fără ca părinții habar să n-aibă că progeniturile lor crăielesc pe străzi sau își umplu timpul afectat cursurilor fie atârnând de o țigară, fie prin localuri în compania unor personaje dubioase.

Așteptăm cu interes raziile Poliției constănțene, poate îi mai scutură un pic la realitate.

Comentează știrea

Monica
6 noiembrie 2012
Apa de ploaie

Susțin in continuare , că tot jocul de imagine pus la punct de Răducu Popescu și camarila ( hoasca de Timofte , Miu , Ivan , Oprea , Vrana ș.a.) este apa de ploaie atata timp cat sunt multe absențe. Indivizii ăstia ,ocupa niște locuri călduțe ,in timp ce in scoli este jale. Timofte compune planuri manageriale lipsite de sens si fara nici o legatură cu realitatea , Răducu si Miu au intrat deja in campanie , Vrana si Oprea nu se opresc din alergat dupa spagi si ceilalti graviteaya in jurul lor ...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4148 secunde