Elevii constănțeni au spus "Povestea mărțișorului" la Galeriile "Amfora"

571
Elevii constănțeni au spus
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Constanța a organizat, ieri, o manifestare menită a prevesti și povesti primăvara, protagoniștii evenimentului fiind cei mai potriviți pentru a face acest lucru: copiii.
Cei prezenți la eveniment au putut asista la un program artistic susținut de Grădinița nr. 43 "Mugurelul", Grădinița nr. 45, Școala cu clasele I-VIII "I.C. Brătianu", Școala cu clasele I-VIII nr. 11 și Școala cu clasele I-VIII nr. 23 "Constantin Brâncoveanu".
Momentele prezentate de elevi au cuprins dansuri japoneze, dansuri folclorice dobrogene, cântece și poezii dedicate mamei, dar am putut asista și la scenete de teatru, care ne-au adus în atenție legendele românești de primăvară, cum ar fi cea legată de Baba Dochia sau de mărțișor. Au fost readuse în atenție tradițiile mărțișorului la români și la aromâni, cei mici arătând cu multă implicare cât de mult contează aceste simboluri pentru ei.
Cei care vizitează Galeriile "Amfora" în următoarele două săptămâni vor putea vedea expoziția "Povestea mărțișorului", cuprinzând felicitări și mărțișoare pe care
le-au realizat elevi din Constanța, Murfatlar, Cobadin, Mangalia și Lipnița. Expoziția are un caracter ecologic, tinerii folosindu-și din plin imaginația pentru a realiza mărțișoare din semințe, paste făinoase, susan sau chiar din bomboanele multicolore cip-cip.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3245 secunde