Elevii constănțeni caută soluții inovatoare de afaceri

72
Elevii constănțeni caută soluții inovatoare de afaceri - businesswomantablegroup137361887-1392826189.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 22 februarie, peste 100 de elevi de la 15 licee constănțene vor participa la competiția națională în cadrul programului Sci-Tech Challenge, la Facultatea de Științe Economice de la Universitatea "Ovidius".


Timp de șase ore, tinerii vor lucra în echipe pentru a găsi soluții inovatoare la probleme de afaceri reale din tehnologie. Echipa câștigătoare va reprezenta România la finala internațională a Sci-Tech Challenge de la Londra.


Elevii vor primi o provocare din domeniul tehnologiei și, în echipe de lucru, vor trebui să găsească soluții originale pe care le vor prezenta în fața juriului format din consultanți voluntari de la ExxonMobil, reprezentanți ai Inspectoratul Școlar Județean Constanța și ai Junior Achievement România. Elevii câștigători, care propun cele mai bune soluții la tema dată, vor reprezenta România la finala internațională Sci-Tech Challenge. La sediul McLaren Technological Centre din Londra vor concura cu echipe din Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Marea Britanie, Norvegia, Polonia și Rusia.


Programul european Sci-Tech Challenge este organizat în 10 țări de Junior Achievement-Young Enterprise și ExxonMobil și încurajează adolescenții să își dezvolte abilități de carieră în domeniile știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). 


Programul introduce tinerii în lumea inovației în afaceri combinând gândirea antreprenorială, de business, cu știința și tehnologia ca soluții. Elevii își dezvoltă abilități esențiale de carieră, precum leadership, comunicare, muncă în echipă, creativitate, dar și o mai bună înțelegere a modului în care inovația, tehnologia și modul economic de abordare a problemelor pot contribui la succesul unei afaceri.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : În atenția absolvenților constănțeni
Luni, 17 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Pregătiri pentru simulare
Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Cum arată casa visurilor tale?
Pagina a fost generata in 1.3943 secunde