Elevii constănțeni ies la vot pentru a-și alege președintele

449
Sâmbătă, 19 ianuarie, începând cu ora 10, la Palatul Copiilor din Constanța, se va desfășura Adunarea Generală a Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Constanța, ocazie cu care vor avea loc alegerile pentru funcțiile de conducere ale acestui for al elevilor. Alegerile au loc întrucât actualii președinți și vicepreședinți sunt în clasa a XII-a, așadar e compromisă continuitatea "șefiei".


Din discuția purtată, ieri, cu Petre Andrei Bogdan, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național "Mihai Eminescu", actualul președinte al CJE Constanța, dar și al Consiliului Național, se mizează pe prezența a cel puțin 60 de elevi, reprezentanți "la vârf" ai colegilor în unitățile de învățământ.

Depunerea candidaturilor s-a încheiat de miercuri, 16 ianuarie, iar alegerea președintelui CJE Constanța va fi doar o formalitate, existând doar o singură propunere, în persoana elevului Alexandru Bajdechi, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Traian".

Iată care sunt și celelalte propuneri: Gabriel Tega de la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu (pentru funcția de președinte gimnaziu), Mara Bălașa de la Liceul Teoretic "Ovidius" (pentru funcția de președinte Comisie concursuri școlare și extrașcolare), Constantin-Alexandru Manda de la Liceul "Ovidius" (pentru președinte gimnaziu), Loredana Barbu de la Liceul Teoretic "Ovidius" (pentru funcția de vicepreședinte), Sabrina Vasiliu de la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu (pentru funcția de vicepreședinte), Ingrid-Georgeta Apostol de la Liceu Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova (pentru funcția președinte Comisie mobilitate, informare, formare și consiliere), Kiymet Melisa Nazif de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" (pentru funcția de președinte Comisie cultură, educație și programe școlare), Mircea-Teodor Lazăr de la Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" (pentru funcția de președinte Comisie relații Interetnice), Cosmina Baciu de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" (pentru funcția de secretar), George Fărăuanu de la Liceul Teoretic "Traian" (pentru funcția președinte Comisie mobilitate, informare, formare și consiliere).

Și mandatul de președinte al Consiliului Național al Elevilor al lui Andrei Bogdan va înceta luna viitoare, motiv de oarece bilanț: "Această perioadă a reprezentat mai mult decât o experiență a adolescenței, ci mai repede o excelentă școală de lideri, în care tot ceea ce dorești să înveți deprinzi practic. Pot afirma că pentru mine a contat extraordinar în orientarea mea actuală. Dacă în clasa a IX-a îmi doream să urmez o carieră în medicină, acum, luând contact permanent cu legi și hotărâri, m-a determinat să mă reorientez. Așa încât în vară voi susține admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității București".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7986 secunde