Elevii cu absențe nu mai primesc alocație

683
Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, puse vineri în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, prevăd că familiile care au în întreținere copii de vârstă școlară beneficiază de alocație în condițiile în care copiii frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învățământ și nu înregistrează absențe nejustificate în cursul unui semestru care să conducă la scăderea notei la purtare la 8.
Astfel, dreptul la alocație, respectiv plata acesteia se suspendă în luna următoare celei în care se constată că absențele nemotivate înregistrate de un copil din familia beneficiară depășesc numărul de 20.
La depunerea cererii de acordare a alocației, reprezentantul familiei trebuie să prezinte la dosar o adeverință eliberată de unitatea de învățământ la care sunt înscriși copiii, care să ateste că aceștia frecventează o formă de învățământ.
Pentru copiii de vârstă școlară din familiile beneficiare de alocație, inspectoratele școlare au obligația de a comunica agențiilor teritoriale, până la data de 15 a lunii următoare încheierii semestrului școlar, situația privind absențele școlare înregistrate de către acești copii.
În vederea îndeplinirii acestei obligații, agențiile teritoriale vor trebui să transmită inspectoratelor școlare, până în ziua de 15 a ultimei luni a semestrului școlar, evidența electronică a copiilor de vârstă școlară din familiile beneficiare de alocație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 07 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Crucile au sfințit marea
Pagina a fost generata in 1.6579 secunde